Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης από ανήλικες

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ύστερα από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σμυρνή, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα αδικήματα που τίθενται προς διερεύνηση, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και της συμμετοχής σε αυτή (σ.σ. εκτός από τις φυσικές δράστιδες εμφανίζονται άλλα άτομα να παρακολουθούν τον ξυλοδαρμό), όπως επίσης της καταχώρησης και αποθήκευσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς το περιστατικό φαίνεται να καταγράφεται με κινητό τηλέφωνο.

Η μητέρα της 14χρονης παθούσας καταγγέλλει ότι η κόρη της έχει πέσει κατ’ επανάληψη θύμα ξυλοδαρμού από τα ίδια ανήλικα κορίτσια.

Σοκάρει το βίντεο με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης

Οι εικόνες που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από τους άγριους ξυλοδαρμούς της συμμορίας των κοριτσιών συγκλονίζουν, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση.

Μια ανήλικη χτυπά με απίστευτη βιαιότητα μια μαθήτρια. Τη ρίχνει στο έδαφος και εξακολουθεί να τη χτυπά με μανία.

Της ρίχνει γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι αδιαφορώντας για το αν θα την τραυματίσει σοβαρά. Η συνέχεια είναι ακόμη χειρότερη. Μετά τα χτυπήματα, την σέρνει από τα μαλλιά στο έδαφος.

Κανείς δεν αντιδρά και το κορίτσι βάζει τα κλάματα.

«Δε θα ηρεμήσουν αν δε μου ανοίξουν το κεφάλι»

Η μητέρα ενός από τα θύματα της συμμορίας ανήλικων κοριτσιών σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μιλά για πρώτη φορά. Ήταν δακρυσμένη και ζήτησε να καλυφθεί το πρόσωπό της και να αλλοιωθεί η φωνή της γιατί φοβάται τα αντίποινα στην κόρη της.

«Είναι συμμορίες κοριτσιών. Υποκινούν το ένα το άλλο και διαπράττουν βίαια πράγματα εναντίον άλλων παιδιών, τα βρίσκουν αδύναμα. Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φοβισμένη», λέει.

«Η κόρη μου φοβάται να βγει από το σπίτι, είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση. Φοβάται να πάει σχολείο και μάλιστα σε συνομιλία της, έλεγε ότι “αυτές δε θα ηρεμήσουν αν δεν μου ανοίξουν το κεφάλι”» λέει η μητέρα του θύματος bullying.

Η μητέρα της μαθήτριας έχει ήδη καταγγείλει στην αστυνομία τα περιστατικά βίας.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που κατέγραψαν με κινητό τηλέφωνο οι ανήλικες έχουν περικυκλώσει την 14χρονη, την σπρώχνουν και την λοιδορούν. Δυστυχώς, παρά τις καταγγελίες, η συμμορία των ανήλικων κοριτσιών συνεχίζει τις επιθέσεις και το άγριο bullying.

«Τέσσερα άτομα τη χτυπούσαν από διαφορετικές μεριές. Της είπαν να μη πει τίποτα στη μητέρα της, ενώ για να σταματήσει όλο αυτό της ζήτησαν να πει κάποιες υβριστικές λέξεις για τον εαυτό της», συμπηρώνει η μητέρα της 14χρονης.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο, ένα κορίτσι έχει πέσει στο έδαφος και δυο ανήλικες τη χτυπούν με μανία στο κεφάλι.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες άλλα παιδιά που όχι μόνο δεν αντιδρούν για να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό, αλλά αντιθέτως γελούν.

https://creta24.gr/eisaggeliki-paremvasi-ton-agrio-xylodarmo-14chronis-anilikes/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button