Ελλάδα

Εκλογές 2023: Ανανεώθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι για ετεροδημότες – Δείτε πού ψηφίζετε

Με τις αλλαγές που είχαν γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου ανανεώθηκαν, στις 11 Απριλίου, οι εκλογικοί κατάλογοι και για τους ετεροδημότες. Με ένα… κλικ μπορείτε να μάθετε που θα ψηφίσετε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Με τη… βούλα και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η προεκλογική περίοδος αρχίσει το Σάββατο (22.04.2023). Τότε, θα επισκεφτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής ενόψει των εθνικών εκλογών.

Έτσι, όπως αναφέρεται στη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών “Μάθε που ψηφίζεις”, οι εκλογικοί κατάλογοι ανανεώθηκαν και συμπεριλήφθηκαν σε αυτούς και οι ετεροδημότες που έκαναν αίτηση έως τέλος Φεβρουαρίου.

Στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/ οι πολίτες μπορούν με το επώνυμο, το όνομα πατέρα και μητέρας και τη χρονολογία γέννησης να μάθουν που θα ψηφίσουν στις 21 Μαΐου.

Σημειώνεται επίσης ότι:

  • Η πληροφορία του «Μάθε που Ψηφίζεις» περιλαμβάνει μόνο την πληροφορία βασικού εκλογικού καταλόγου. Η πληροφόρηση των Ελλήνων Εκλογέων Εξωτερικού θα συμπεριληφθεί μετά την ολοκλήρωση της Α’ Εκλογικής Αναθεώρησης (μεταβολές Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023)
  • Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα αναζήτησης επιστρέψει πολλαπλές εγγραφές με ίδιο εκλογικό αριθμό (περίπτωση διπλοεγγραφής εκλογέα), ο εκλογέας επιτρέπεται να ψηφίσει σε ένα εκ των δύο εκλογικών τμημάτων. Κατά την παρουσία του στο εκλογικό τμήμα, θα του ζητηθεί να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση.
  • «Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η».

https://creta24.gr/ekloges-2023-ananeothikan-oi-eklogikoi-katalogoi-eterodimotes-deite-poy-psifizete/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button