Ελλάδα

Ελένη Τοπαλούδη: Οργισμένη η μητέρα της με την υφυπουργό Εργασίας, αποχώρησε από σύνδεση με εκπομπή

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για τις απαντήσεις της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα και αποχώρησε από σύνδεση με τηλεοπτική εκπομπή. 

Οι γονείς θυμάτων γυναικοκτονιών έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να συσταθεί ένα ταμείο αλληλοβοήθειας, προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά οι οικογένειες κατά τη διάρκεια των μακροχρόνιων εκδικάσεων των υποθέσεων. 

Για αυτό το θέμα μίλησαν στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» του Alpha οι γονείς της φοιτήτριας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, Κούλα Αρμουτίδου και Γιάννης Τοπαλούδης.  

«Δυστυχώς στον νομικό κώδικα υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχει η νομική υποστήριξη των δολοφόνων, καταγεγραμμένη. Αυτοί μπορούν να έχουν δικηγόρους, ενώ η οικογένεια του θύματος δεν έχει τίποτα και αναγκάζεται στο δικαστήριο στον πρώτο βαθμό, στο Εφετείο, στον Αρειο Πάγο, να ψάχνεται για να βρίσκει 6.000 και 6.000 και 6.000 ευρώ», είπε αρχικά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη. 

Παράλληλα επεσήμανε το κόστος των μετακινήσεων για να παραστούν οι γονείς σε κάθε δικάσιμο. «17 δίκες έγιναν πρωτοδίκως, επτά στο εφετείο. Κι εγώ ήμουν αναγκασμένη να διασχίζω όλη την Ελλάδα για να βρεθώ στην πρωτεύουσα. Όχι για ψυχαγωγικούς λόγους, αλλά για να βιώνουμε κάθε φορά μέσα στη δικαστική αίθουσα τη δολοφονία του παιδιού», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε «ανάλγητο» το κράτος, καθώς δεν είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. 

«Στην ίδια δυσάρεστη θέση είναι και άλλες οικογένειες που οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη», επεσήμανε ο Γιάννης Τοπαλούδης. «Αναρωτήθηκε κανείς με τι χρήματα θα καλύψουν αυτές τις δικαστικές δαπάνες;», συμπλήρωσε. 

Στην εκπομπή παρενέβη η Μαρία Συρεγγέλα και δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία για την παροχή νομικής υποστήριξης σε τέτοιες υποθέσεις. «Όταν ανακοινωθεί κάτι θα ισχύσει την επόμενη ημέρα», σημείωσε η υφυπουργός. «Θα το περάσουμε άμεσα, αυτό θέλουμε, είναι σε εξέλιξη η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης και έχουμε θέσει κάποια αιτήματα. Θα υπάρξει λύση», συμπλήρωσε. 

«Θα δοθεί μία λύση; Εγώ περιμένω. Δεν θέλω να επαιτήσω, δεν θέλω να με βοηθήσει με τον οβολό του ο κάθε Έλληνας, θέλω να μου δώσετε τη χαμένη μου αξιοπρέπεια», αντέδρασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη. 

«Δεν ζητάω, θέλω εσείς σαν Πολιτεία να δώσετε μια λύση. Να μου πείτε “ΟΚ έχει γίνει, θα έχετε εκπροσώπηση και αυτά τα λεφτά θα πληρωθούν από την ελληνική πολιτεία”. Αυτό θέλω, μπορώ να το ακούσω;», συμπλήρωσε η Κούλα Αρμουτίδου.

«Μόλις υπάρξει εξέλιξη, η οποία όμως να ισχύσει… εγώ δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι το οποίο δεν θα ισχύσει την επόμενη μέρα…», απάντησε η Μαρία Συρεγγέλα, προκαλώντας την αντίδραση της κ. Αρμουτίδου. 

«Εντάξει, ευχαριστούμε πολύ. Δεν ακούω τίποτα, μας δουλεύουν… Και θα γίνει, θα γίνει, όταν θα γίνει…», είπε και αποχώρησε από την τηλεοπτική σύνδεση.

πηγή: lifo

now/greece/eleni-topaloydi-orgismeni-i-mitera-tis-me-tin-yfypoyrgo-ergasias-apohorise-apo-syndesi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button