Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ.: Τι έδειξε η έρευνα για την υπόθεση του γιου του Θεοδωρικάκου- «Τίποτα μεμπτό από τον έλεγχο»

Ανακοίνωση για την έρευνα που διεξήγαγε, έπειτα από την καταγγελία απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. περί συγκάλυψης υπόθεσης που αφορά τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου, εξέδωσε η Αστυνομία. 

«Δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό», αναφέρει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη για το περιστατικό του ελέγχου τεσσάρων ατόμων- ανάμεσά τους ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου– στις 21 Νοεμβρίου 2021. 

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει μήνυση σε βάρος του απόστρατου αξιωματικού της Αστυνομίας

Στις 25 Ιανουαρίου 2023 ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων ότι στον έλεγχο που έγινε τον Νοέμβριο του 2021 στον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου και άλλα τρία άτομα βρέθηκαν «ποσότητες ναρκωτικών», σύμφωνα με το Documento. Ακόμη, υποστήριξε ότι υπήρξε παρέμβαση από τον τότε αρχηγό της Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, για συγκάλυψη του περιστατικού.  

ΕΛ.ΑΣ.: Με υπογραφή του αρχηγού και του υπαρχηγού το πόρισμα 

Η έρευνα που διεξήγαγε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από γραπτή εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου, περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων. 

Ο υπαρχηγός της Αστυνομίας διεξήγαγε την έρευνα, ενώ το πόρισμά της φέρει την υπογραφή τόσο του ίδιου όσο και του αρχηγού του Σώματος, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Στον έλεγχο που έγινε στα τέσσερα άτομα στο Μαρούσι, από πέντε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, έγινε σωματική έρευνα, αφού τους ζητήθηκε να αφήσουν όλα τα αντικείμενα που είχαν μαζί τους, με «αρνητικό αποτέλεσμα», αναφέρει η ανακοίνωση του αρχηγείου της Αστυνομίας. Επίσης, έγινε έλεγχος ταυτοτήτων. 

«Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αρχηγείου της Αστυνομίας 

«Ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 21 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της». 

Μήνυση από τον Τάκη Θεοδωρικάκο 

Σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καταθέσει μήνυση σε βάρος του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος κατήγγειλε συγκάλυψη στην υπόθεση του ελέγχου στον γιο του υπουργού. 

«Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος είναι από πίσω. Αλλά δεν είχε το παραμικρό να πει, ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομά μου. Άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς» δήλωσε εξερχόμενος ο κ. Θεοδωρικάκος. 

«Θα τους πάω μέχρι τέλους. Και το λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Με την τιμή και την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου δε θα αφήσω κανένα να παίξει», συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

πηγή: lifo

now/greece/elas-ti-edeixe-i-ereyna-gia-tin-ypothesi-toy-gioy-toy-theodorikakoy-tipota-mempto-apo

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button