Ελλάδα

Εμπορικό Τρίγωνο Αθήνας: Καμία νέα άδεια για τραπεζοκαθίσματα σε πεζόδρομους και πλατείες

Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να μην χορηγηθεί καμιά νέα άδεια για τραπεζοκαθίσματα στους οκτώ νέους πεζόδρομους και στις τέσσερις πλατείες που θα ανακατασκευαστούν στο Εμπορικό Τρίγωνο.

Σε σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε το καθεστώς χορήγησης νέων αδειών κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, καθώς το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος μικρών και μεγάλων έργων ανακατασκευής, συντήρησης και προστασίας των υποδομών στο Ιστορικό Τρίγωνο.

Μεταξύ άλλων, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανακατασκευή πλατειών όπως της Αγίας Ειρήνης και της Καρύτση, τη δημιουργία των, θεσμοθετημένων από τη δεκαετία του 1990 (αλλά μη υλοποιημένων) πεζοδρόμων, τον ανασχεδιασμό και την ανακατασκευή των υπαρχόντων πεζοδρόμων. Παράλληλα, προβλέπεται η αναβάθμιση και αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε 16 δρόμους, αναβάθμιση της προσβασιμότητας, εκτενείς φυτεύσεις και προστασία του υφιστάμενου πρασίνου.

Για μία περίοδο τριών ετών, δεν θα θα δοθεί καμία νέα άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για τους νέους πεζοδρόμους και τις πλατείες. 

«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα μικρά και μεγάλα έργα του δήμου με το βλέμμα στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν, κινούνται, εργάζονται αλλά και διασκεδάζουν στην Αθήνα. Ειδικά στο Ιστορικό Τρίγωνο η μέριμνά μας είναι πολλαπλάσια. Θέλουμε να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να διατηρηθούν τα πολλά και τόσο διαφορετικά καταστήματα της περιοχής, κρατώντας ακέραιο το χαρακτήρα της εμπορικής Αθήνας» σημείωσε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης

Πού θα ισχύσει η αναστολή αδειών

Συγκεκριμένα η μη χορήγηση νέων αδειών για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου την επόμενη τριετία, αφορά τα εξής σημεία:

  1. Τις πλατείες Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση, Αγίων Θεοδώρων και Ιερού́ Λόχου
  2. Τους νέους -υπό κατασκευή- πεζόδρομους: Πραξιτέλους Ι. Παπαρρηγοπούλου από Πραξιτέλους έως Παλαιών Πατρών Γερμανού, Πλ. Καρύτση μεταξύ́ Πραξιτέλους και Παρνασσού́, Λέκκα, Αγίας Ειρήνης – Αθηναΐδος – Περικλέους– Καραγιώργη Σερβίας, από́ Λέκκα έως Βουλής, και Άνθιμου Γαζή́
  3. Τον πεζόδρομο Ευαγγελιστρίας μεταξύ Αθηναΐδος και Ερμού και τον πεζόδρομο Σκουλενίου

https://www.lifo.gr/now/greece/emporiko-trigono-athinas-kamia-nea-adeia-gia-trapezokathismata-se-pezodromoys-kai

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button