Ελλάδα

Εν αναμονή αποφάσεων για τον Π. Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Η τελευταία πράξη στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ – Παύλου Πολάκη αναμένεται να διαδραματιστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχει παραπεμφθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα μετά την τελευταία του ανάρτηση με την οποία στοχοποιούσε δικαστές, δημοσιογράφους και αξιωματούχους.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κύβος ερρίφθη, έχει πάρει τις αποφάσεις του για τον Κρητικό βουλευτή και δεν κάνει βήμα πίσω. Άλλωστε, έδειξε ήδη τις προθέσεις του με το κόψιμό του από τα ψηφοδέλτια, με την απομάκρυνσή του από τον τομέα Διαφάνειας και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η αντίστροφη μέτρηση για το οριστικό διαζύγιο έχει αρχίσει. Το απόγευμα συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο και αμέσως μετά, ή το αργότερο αύριο, η Επιτροπή Δεοντολογίας που θα κρίνει το μέλλον του Παύλου Πολάκη.

Αυτό που έγινε σαφές από την ανακοίνωση του διαδόχου του στον τομέα Διαφάνειας, Γιάννη Ραγκούση, είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε το πρόγραμμα του κόμματος, αλλά και τον ίδιο προσωπικά.

«Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών» σημείωνε στην πρώτη του ανακοίνωση ο Γιάννης Ραγκούσης ως τομεάρχης Διαφάνειας και πρόσθετε με νόημα: «Διατυπώθηκαν, δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο».

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλό χτύπημα η ανάρτηση Πολάκη

Η ανάρτησή του, έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν διπλό χτύπημα. Το πρώτο αφορούσε τη στοχοποίηση προσώπων, που δεν έχει σχέση με τη στάση και την κουλτούρα της Αριστεράς, και το δεύτερο ήταν ότι προγραμματικά ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε τα αντίθετα απ’ όσα πρεσβεύει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν πουθενά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης για «εθελουσία στους δικαστές άνω των 60, δεύτερη σχολή δικαστών με παραγωγή 500 δικαστών τον χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια». Φάνηκε λοιπόν ότι έχει προσωπική πολιτική ατζέντα την οποία επιχειρεί να επιβάλει σε αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, και στην Κουμουνδούρου έβγαλαν το συμπέρασμα ότι πλέον ακολουθεί άλλον δρόμο.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον σε τροχιά διαγραφής. Μπορεί να υπήρξαν χθες κάποιες φωνές όπως αυτή του Γιώργου Κατρούγκαλου που ζήτησαν από την ηγεσία να μην προχωρήσει στη διαγραφή και να μείνει στην απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια και στην καθαίρεση από τον Τομέα Διαφάνειας, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο «αψύς Σφακιανός» αμφισβήτησε τον ίδιο και την πολιτική του.

πηγή: creta24

en-anamoni-apofaseon-ton-p-polaki-ston-syriza/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button