Ελλάδα

Ετοιμάζεται προσφυγή κατά του κόμματος Κασιδιάρη για «κλεμμένο» όνομα

Προσφυγή κατά του κόμματος Κασιδιάρη ετοιμάζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, για το όνομα Έλληνες».

Η προθεσμία για τις προσφυγές λήγει απόψε και οι πληροφορίες θέλουν τον επικεφαλής άλλου κόμματος με το ίδιο όνομα, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει κατοχυρώσει το όνομα από το 2012, να ετοιμάζεται να προσφύγει κατά του κόμματος Κασιδιάρη.

«Μυστική» συμφωνία Νικολόπουλου – Κασιδιάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη ρήξη που έχει επέλθει μεταξύ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και του Ηλία Κασιδιάρη ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», αναζητά εναλλακτικές στο πιθανό «μπλόκο» του κόμματός του από τον Άρειο Πάγο. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπάρξει διαπραγματεύσεις μεταξύ του κόμματος «Έλληνες» και το «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος».

Αυτές οι συζητήσεις φαίνεται πως έλαβαν χώρα την τελευταία στιγμή και γι’ αυτό και το κόμμα του Νικολόπουλου κατεβαίνει με την ονομασία «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος», δηλαδή και με το «Έλληνες» στον τίτλο.

Θέμα ωρών η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους «Έλληνες» και το «ΕΑΝ»

Θέμα λίγων ωρών είναι η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου για το αν θα δώσει τελικά το πράσινο φως στο νεοναζιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη αλλά και στο ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα Κανελλόπουλου να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές.

Πίσω από την  απόφαση να «σπάσουν» τη συμμαχία τους  και να κατέβουν στις εκλογές με τα εθνικιστικά ακροδεξιά κόμματα τους, κρύβεται άλλη μια προσπάθεια να παραπλανήσουν την δικαιοσύνη και να ξεπεράσουν το «μπλόκο» του Αρείου Παγου.

«Η ΝΔ θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να κρατήσουμε τις εγκληματικές οργανώσεις έξω από τη Βουλή. Νομοθετήσαμε τις  αναγκαίες ρυθμίσεις , θα κληθούν να κρατήσουν εκτός τους εγκληματίες. Οι τακτισμοί δεν μας ενδιαφέρουν δεν μας αφορούν» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Επίσημα υποψήφιος ο καταδικασμένος Κασιδιάρης

Μέσα από την φυλακή ο Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας ενώ τοποθέτησε έναν απόστρατο ταξίαρχο στην θέση του προέδρου του κόμματος του.

«Ο τρόπος που πάει να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα η κυβέρνηση δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Δε γίνεται να αφήνεις 2 – 3 χρόνια τον Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή να κάνει καμπάνια και να το θυμάσαι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ότι θα κατεβεί και είναι πρόβλημα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με ενδιαφέρον τώρα αναμένονται τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων για να διαπιστωθεί εάν λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και αν υπάρχει διαρροή στελεχών του μορφώματος Κασιδιάρη προς το εθνικιστικό κόμμα του πρώην αντεισαγγελέα.

«Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τουλάχιστον ενός κόμματος θυσιάζοντας το κόμμα του Κασιδιάρη» δήλωσε ο καθηγητής Διοικητικού Δίκαιου, Παναγιώτης Λαζαράτος.

Το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου θα εξετάσει τα ψηφοδέλτια που θα κατατεθούν από τα κόμματα μέχρι τις 2 Μαΐου όπου και θα ανακοινώσει σε ποια θα επιτραπεί η συμμετοχή τους στις εκλογές.

https://creta24.gr/etoimazetai-prosfygi-kommatos-kasidiari-klemmeno-onoma/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button