Ελλάδα

Εύα Καϊλή: Γιατί έχουν απορριφθεί οι τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης

Στην φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση Qatargate. Σε συνέντευξη του, ο συνήγορος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έδωσε τη δική του εκδοχή για ποιον λόγο έχουν απορριφθεί οι τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει.

«Θα δώσουμε τον αγώνα μας για να αποδειχτεί η αθωότητά της, ο λόγος που δεν αποφυλακίζεται δεν είναι τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος της αλλά ότι υπάρχουν σε εξέλιξη ανακριτικές έρευνες για την υπόθεση.

«Παίζει και ρόλο η εμφάνιση της, όσο και να μας ενοχλεί»

Διότι, έχει αποφυλακιστεί ο σύντροφός της ενώ σύντομα θα αποφυλακιστεί ο εγκέφαλος, ο Παντσέρι», σημειώνει ο δικηγόρος. Πρόσθεσε δε ότι: «Είναι πιο έντιμο να πουν ότι επειδή είναι εμβληματικό πρόσωπο ως ευρωβουλευτής -παίζει και ρόλο η εμφάνισή της, όσο και να μας ενοχλεί αυτό – για αυτό την έχουμε στη φυλακή».

Ο δικηγόρος επισήμανε δε ότι στο Βέλγιο δεν υπάρχει ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, που στη χώρα μας είναι οι 18 μήνες.

«Κανένα νέο στοιχείο»

Όπως αναφέρει το Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπεράσπιση της κυρίας Καϊλή δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα για την ανατροπή της απόφασης του Εφετείου, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας απέρριψε τα τέσσερα επιχειρήματα που παρουσίασαν οι δικηγόροι του Μαρκ Ταραμπέλα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου, σε μια επιχείρηση που θύμισε σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας, ενώ ο Μαρκ Ταραμπέλα αρκετές ημέρες αργότερα –αν και το όνομά του είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Qatargate- στις 10 Φεβρουαρίου.

Με κατάθλιψη διαγνώστηκε ο Αντόνιο Παντσέρι

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, φαίνεται πως πάσχει από οξεία κατάθλιψη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και ψυχίατροι των φυλακών που κρατείται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της διαφθοράς.

Βάσει του ρεπορτάζ του Ant1, οι δικηγόροι εκμεταλλευόμενοι την διάγνωση για κατάθλιψη, έχουν ζητήσει να αποφυλακιστεί ο πελάτης του με βραχιολάκι. Μάλιστα ο συνήγορός του ισχυρίζεται ότι ο Παντσέρι του δεν μπορεί καν να περπατήσει από την κατάθλιψη, την οποία έπαθε μέσα στη φυλακή.

Στις 6 Απριλίου είναι πιθανόν ότι θα αποφασιστεί η αποφυλάκιση ή όχι του Παντσέρι, αν και όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, η θετική έκβαση θεωρείται δεδομένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταχείριση του Παντσέρι ήταν έτσι κι αλλιώς πιο… προνομιακή από τις βελγικές αρχές, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταμέλειας και συνεργασίας με την Εισαγγελία της χώρας.

Εύα Καϊλή: Γιατί έχουν απορριφθεί οι τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button