Ελλάδα

Εύα Καϊλή: «Ουδέποτε έλαβε μίζες – Πολιτικά κίνητρα πίσω από τις κατηγορίες»

Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα για την Εύα Καϊλη εξέδωσε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι όσα λέγονται για την Ευρωβουλευτή σχετικά με μίζες είναι ψέματα που συνιστούν συκοφαντική δυσφήμηση και πίσω από αυτά κρύβονται πολιτικά κίνητρα.

Στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας, που προβλέπεται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνουν χώρα συχνοί έλεγχοι οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αφορούν υπερωρίες που καταβλήθηκαν σε βοηθούς, αποζημιώσεις για επαγγελματικά ταξίδια, κονδύλια τα οποία προεγκρίνει ο κάθε Ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να επισημανθεί ότι, σε αντίθεση με όσα ανακριβώς δημοσιεύονται για την Εύα Καϊλή, απο τις ενδελεχείς έρευνες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΗΨΗ «μίζας» από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της.

Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντική δυσφήμηση. Συνήθης πρακτική είναι στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι τυχόν διαπιστούμενες τυπικές διαφορές με τις προεγκρίσεις να διευθετούνται με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις με ιταμά πολιτικά κίνητρα, βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος της για την γνωστή υπόθεση, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου.

https://creta24.gr/eya-kaili-oydepote-elave-mizes-politika-kinitra-piso-tis-katigories/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button