Ελλάδα

Θάνατος κοριτσιού σε βρεφοκομείο: Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου- Θα γίνουν και μικροβιολογικές

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού ασκήθηκε από την εισαγγελέα που παρήγγειλε την προκαταρτική εξέταση, σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας, Έφη Ορφανίδου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η μητέρα του κοριτσιού μετέβη σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της, για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Όπως αναφέρουν ίδιες πηγές, μετά από παραμονή περίπου μιας ώρας στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δεν ήταν εφικτή η δήλωση παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς η μητέρα δεν μπόρεσε να καταθέσει μετά από ψυχολογική κατάρρευση και έτσι η διαδικασία μεταφέρθηκε για αύριο, Δευτέρα.

Θα διενεργηθούν και μικροβιολογικές εξετάσεις  

Η δικηγόρος της μητέρας ανέφερε ότι έχουν ήδη καταθέσει κάποια άτομα που σχετίζονται με τη νοσηλεία του κοριτσιού και εκτός από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις, θα διενεργηθούν και μικροβιολογικές εξετάσεις,

«Έχουν λάβει χώρα κάποιες καταθέσεις, που συνάδουν μεταξύ τους, τουλάχιστον με την μέχρι τώρα εκτίμηση των αστυνομικών αρχών που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης, έχουν καταθέσει κάποια άτομα μέσα από τον Άγιο Στυλιανό», δήλωσε μεταξύ άλλων η δικηγόρος της μητέρας, Έφη Ορφανίδου, υπογραμμίζοντας ότι «μας ενημέρωσαν ότι για πρώτη φορά οι συνθήκες είναι αδιευκρίνιστες και πραγματικά έχει υφανθεί ένα μυστήριο σχετικά με τον θάνατο της μικρής».

Όπως τόνισε η δικηγόρος της μητέρας, έχουν ήδη καταθέσει άτομα που σχετίζονται με τη νοσηλεία του κοριτσιού.

«Έχουν λάβει χώρα κάποιες καταθέσεις από άτομα μέσα από τον Άγιο Στυλιανό που συνάδουν μεταξύ τους τουλάχιστον με την μέχρι τώρα εκτίμηση των αστυνομικών αρχών που έχουν επιληφθεί της υποθέσεως», τόνισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr τις επόμενες ημέρες η δικηγόρος της μητέρας θα ζητήσει να λάβει τους ιατρικούς φακέλους από το Ιπποκράτειο και τον Άγιο Στυλιανό, ενώ θα οριστεί και τεχνικός σύμβουλος που θα εξετάσει το ιστορικό του κοριτσιού.

Η κηδεία του 2,5 ετών κοριτσιού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

πηγή: lifo

now/greece/thanatos-koritsioy-se-brefokomeio-poiniki-dioxi-kata-pantos-ypeythynoy-tha-ginoyn-kai

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button