Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Αγιοβασίληδες» κωπηλατούν στον Θερμαϊκό – Για καλό σκοπό

Δεκάδες Άγιοι Βασίληδες, ντυμένοι στα κόκκινα και φορώντας τους χαρακτηριστικούς σκούφους, «προσθαλασσώθηκαν» στον Θερμαϊκό Κόλπο, φέρνοντας τα Χριστούγεννα στην πόλη. 

Πρόκειται για περίπου 80 μέλη του τμήματος παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης τα οποία συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, φόρεσαν τις στολές και τους σκούφους και έριξαν τα σκάφη στο νερό για να διασκεδάσουν οι ίδιοι, αλλά και να υπενθυμίσουν σε όσους βρισκόταν κατά μήκος της Νέας και της Παλιάς Παραλίας της Θεσσαλονίκης, ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Θεσσαλονίκη: Αγιοβασίληδες προσθαλασσώθηκαν στον Θερμαϊκό!	Facebook Twitter
Φωτ.: Ομιλος Φίλων Θαλάσσης/ΑΠΕ

Το Santa Rowing, όπως ονομάζεται η ιδιαίτερη αυτή χριστουγεννιάτικη γιορτή, πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά και πάντα στηρίζει εθελοντικούς συλλόγους. Φέτος στήριξε τον σύλλογο «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου.

Η παράκτια κωπηλασία

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τμήμα παράκτιας κωπηλασίας του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης είναι το πρώτο, πλήρως οργανωμένο κωπηλατικό τμήμα στην Ελλάδα, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την παράκτια κωπηλασία (coastal rowing). Ιδρύθηκε σε συνεργασία με τον αθλητή και επί σειρά ετών παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Γκουντούλα.

Θεσσαλονίκη: Αγιοβασίληδες προσθαλασσώθηκαν στον Θερμαϊκό!	Facebook Twitter
Φωτ.: Ομιλος Φίλων Θαλάσσης/ΑΠΕ

Η παράκτια κωπηλασία αποτελεί την extreme εκδοχή της ολυμπιακής κωπηλασίας. Εδώ οι αθλητές δεν κωπηλατούν σε ήρεμα νερά (flat water), σε λίμνες και ποτάμια, αλλά στην ανοιχτή θάλασσα (rough water) έχοντας να αντιμετωπίσουν, πέραν των αντιπάλων τους, όλες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Θεσσαλονίκη: Αγιοβασίληδες προσθαλασσώθηκαν στον Θερμαϊκό!	Facebook Twitter
Φωτ.: Ομιλος Φίλων Θαλάσσης/ΑΠΕ

Ο κωπηλάτης της παράκτιας κωπηλασίας δεν αρκεί να έχει καλή τεχνική και φυσική κατάσταση, αλλά θα πρέπει να διαθέτει πολύ καλό προσανατολισμό, να ξέρει να κωπηλατεί σε όλους τους καιρούς και να γνωρίζει βασικές αρχές ασφάλειας στη θάλασσα.

πηγή: lifo

now/greece/thessaloniki-agiobasilides-kopilatoyn-ston-thermaiko-gia-kalo-skopo

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button