Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Εκείνη μου ζήτησε να τη σκοτώσω» ισχυρίζεται ο μητροκτόνος

Δηλώσεις μέσα από τα κρατητήρια έκανε ο 34χρονος καθ΄ομολογίαν μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ισχυρίζεται πως σκότωσε την 71χρονη μητέρα ύστερα από απαίτηση της ίδιας.

«Αρχίζω να αντιλαμβάνομαι την πράξη μου σιγά σιγά. Δεν άντεχα να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει από τους πόνους. Δυστυχώς, δέχθηκα μετά από τη δική της απαίτηση να της αφαιρέσω της ζωή» σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως «εκείνη μου το ζήτησε εδώ και πάρα πολύ καιρό» και παρότι σημείωσε πως «δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να κάνω εγώ εκείνη την πράξη» τελικώς «υπάκουσε».

«Μέχρι εκείνη την ημέρα που η μητέρα μου, μου είπε ότι ήρθε η ώρα να τη στείλω στον πατέρα μου, που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς, υπάκουσα στην εντολή της και αυτό σήμερα το μετανιώνω βαθιά» είπε, χαρακτηριστικά.

Ισχυρίστηκε πως επιχείρησε να αυτοκτονήσει κατά τις ημέρες που διέφευγε της σύλληψης. «Επιχείρησα να θέσω τέλος στη ζωή μου, αλλά δεν τα κατάφερα. Σκόπευα να παραδοθώ, αλλά εντοπίστηκα πριν το κάνω. Περιπλανήθηκα σε πολλά και διαφορετικά σημεία για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και αυτό που είχα κάνει και όχι για να κρυφτώ. Άλλωστε, όλα τα σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, όπως το όπλο και το σημείωμα που άφησα, αποτυπώνει την ανάγκη μου να ομολογήσω και ουσιαστικά να βοηθήσω της Αρχές στις έρευνές τους».

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω, μακάρι να μην είχα βρει τη δύναμη να υπακούσω στην επιθυμία της να φύγει από τη ζωή» είπε, καταλήγοντας.

Ο δικηγόρος του 34χρονος, Νίκος Πετρίδης, μιλώντας στο ίδιο μέσο, έκανε λόγο για έναν «ιδιαίτερα ευγενή και ήσυχο άνθρωπο» και σημείωσε πως αντιμετώπιζε πολλά οικογενειακά προβλήματα.

Αναφέρθηκε στην απώλεια του πατέρα του πριν από χρόνια αλλά και τα «πολύ βαριά και οριακά για τη ζωή της προβλήματα» που αντιμετώπιζε η 71χρονη γυναίκα.

«Η ίδια η μητέρα τού είπε ότι θέλει να φύγει από τη ζωή» ανέφερε ο δικηγόρος, ενώ ερωτώμενος πώς είναι δυνατό να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, σημείωσε πως η «έλλειψη στοιχείων δεν συσχετίζεται και με την πραγματικότητα».

Καταλήγοντας ο κ. Πετρίδης δήλωσε πως ο εντολέας του «δεν είχε αρνητικά συναισθήματα απέναντί της» και ανέφερε πως «σε μικρή ηλικία (σ.σ. ο 34χρονος) έσωσε τη ζωή της μητέρας του από αυτοκτονία».

Ο συλληφθείς αναμένεται να απολογηθεί αύριο ενώπιον ανακρίτριας. 

https://www.lifo.gr/now/greece/thessaloniki-ekeini-moy-zitise-na-ti-skotoso-ishyrizetai-o-mitroktonos

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button