Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 36χρονη που έπασχε από καρκίνο του τραχήλου έγινε μητέρα μέσω παρένθετης

Μητέρα διδύμων, μέσω παρένθετης, έγινε 36χρονη στη Θεσσαλονίκη η οποία έχει αναρρώσει από καρκίνο του τραχήλου.

Ο γιατρός της, καθηγητής γυναικολογίας στο ΑΠΘ και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης, Γρηγόρης Γκριμπίζης, μετέφερε, μέσω της ΕΡΤ, την ιστορία της.

Όπως είπε, «υπάρχει ελπίδα σήμερα, έχουν διαφοροποιηθεί οι γνώσεις μας σε σχέση με τον καρκίνο». 

«Η επιλογή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να κάνεις ριζικό χειρουργείο, αλλά να διατηρήσεις τις ωοθήκες που δίνουν τη δυνατότητα εγκυμοσύνης με παρένθετη μητέρα» συμπλήρωσε. 

Τα τελευταία τρία χρόνια η 36χρονη είναι «ελεύθερη νόσου», αλλά υπό «συστηματική παρακολούθηση» για την αντιμετώπιση τυχόν νέων προβλημάτων, γνωστοποίησε, ακόμα, ο καθηγητής. 

«Εφόσον ήταν ελεύθερη νόσου, της δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσει οικογένεια» είπε σε άλλο σημείο, ενώ σχετικά με την παρένθετη σημείωσε πως είναι ήδη μητέρα και λειτούργησε με «αλτρουιστικά κίνητρα». 

«Το Σάββατο γεννήθηκαν δύο υγιή μωρά που είναι κοντά στη βιολογική τους μητέρα» ενημέρωσε και έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη συγκίνηση» της μητέρας. 

Καταλήγοντας ο καθηγητής σημείωσε πως «όπως κάνουμε μεγάλη προβολή της δωρεάς οργάνων, θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα της παρένθετης μητρότητας».

https://www.lifo.gr/now/greece/thessaloniki-36hroni-poy-epashe-apo-karkino-toy-trahiloy-egine-mitera-meso-parenthetis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button