Ελλάδα

Ιερά Σύνοδος: Εκτός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού ο πατήρ Λουπασάκης- Διορία να επιστρέψει στην ενορία του

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου απομακρύνεται ο παπάς Δημήτριος Λουπασάκης από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο θέμα, η Ιερά Σύνοδος του έδωσε διορία να αποχωρήσει από την εν λόγω ενορία και να επιστρέψει στη δική του, δηλαδή, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου.

Ο ιερέας φέρεται, κατά τις ίδιες πηγές, να έχει ήδη λάβει  το σχετικό έγγραφο και αναμένεται να ακολουθήσει την απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Εκτός του ναού των Αγίων Ισιδώρων αναμένεται να βρεθούν και οι δόκιμοι μοναχοί, συνεργάτες του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη.

Σημειώνεται δε, ότι εδώ και καιρό έχουν σταματήσει οι καθημερινές λειτουργίες ενώ λειτουργίες τελούνται πλέον μόνο κάθε Κυριακή, με ιερά που καθορίζεται κάθε φορά από τη Μονή Πετράκη.

Οι ίδιες πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι υπάρχει προβληματισμός στην Αρχιεπισκοπή για τις αντιδράσεις των πιστών μετά την απόφαση για την απομάκρυνσή του.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των δήθεν «θαυμάτων», στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού είχε τοποθετηθεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι επέλεξε να λειτουργήσει ως «πατέρας» και ότι έχει δώσει προθεσμία να φύγουν από εκεί οι μοναχοί. 

Στα τέλη Οκτωβρίου, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι έδωσε προθεσμία να φύγουν από τους Αγίους Ισιδώρους οι μοναχοί και ότι περιμένει απάντηση σε πέντε ημέρες. 

«Φαίνεται ότι πείστηκαν να φύγουν. Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι με νόμο, παρακολούθηση κτλ. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος. 

«Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε 5 μέρες απάντηση. Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

πηγή: lifo

now/greece/iera-synodos-ektos-agion-isidoron-lykabittoy-o-patir-loypasakis-dioria-na-epistrepsei

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button