Ελλάδα

Ιωάννινα: «Εξαιρετικά κακή» ποιότητα αέρα τις τελευταίες μέρες λογω αιθαλομίχλης

Ως «εξαιρετικά κακή» έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες η ποιότητα του αέρα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, γεγονός που όπως φαίνεται οφείλεται σε τζάκια και ξυλόσομπες που χρησιμοποιούν για θέρμανση οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα Ιωάννινα, παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τη χειρότερη συγκέντρωση μικροσωματιδίων στο σύνολο της χώρας με βάση τις μετρήσεις από τους δύο σταθμούς καταγραφής των σωματιδιακών συγκεντρώσεων PM2.5 στην περιοχή.

Ο ένας είναι τοποθετημένος στην πόλη των Ιωαννίνων και ο άλλος στην Ανατολή δίνοντας στοιχεία σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.Τα στοιχεία αποτυπώνονται στον χάρτη της ΠΑΝελλΑδιΚής υποδομής για τη μελέτη της ατμοσφαιρικής σύστασης και κλιματικής Αλλαγής (ΠΑΝΑΚΕΙΑ). Στο πρόγραμμα, που καλύπτει διάφορες περιοχές της χώρας, μετέχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις μετρήσεις το βράδυ της Παρασκευής η μέση ωριαία συγκέντρωση των μικροσωματιδιών PM2.5 έφτασε στα 125 μg/κ.μ. ενώ το Σάββατο στα 114  μg/κ.μ. για την πόλη των Ιωαννίνων και στα 137 για την Ανατολή.

Το βράδυ της Κυριακής οι συγκεντρώσεις έφτασαν τα 96 μg/κ.μ. για την πόλη και 109 μg/κ.μ. για την Ανατολή, με την ποιότητα του αέρα να χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά κακή» όταν η συγκέντρωση ξεπερνά τα 75 μg/κ.μ.

Ιωάννινα: «Εξαιρετικά κακή» ποιότητα αέρα τις τελευταίες μέρες λογω αιθαλομίχλης Facebook Twitter
Φωτ.: ERT (Panacea).

πηγή: lifo

now/greece/ioannina-exairetika-kaki-poiotita-aera-tis-teleytaies-meres-logo-aithalomihlis

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button