Ελλάδα

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας σήμερα

Νεφελώδης καιρός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά σύμφωνα με το meteo.

Παράλληλα, θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες και μικρή περαιτέρω άνοδος και ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου 2023 αναμένεται γενικά νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά, ενώ είναι πιθανό αυτές να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς, και στα βόρεια και δυτικά θα είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 και πρόσκαιρα έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 24, στη Θεσσαλία από 5 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 11 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από διάφορες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.

https://www.lifo.gr/now/greece/kairos-nefoseis-topikes-brohes-kai-anodos-thermokrasias-simera

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button