Ελλάδα

Κακοκαιρία Barbara: Στα λευκά το 20% της χερσαίας έκτασης της χώρας

Σφοδρές χιονοπτώσεις με μεγάλο μέρος της ανατολικής, νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας προκάλεσε η κακοκαιρία Barbara τις προηγούμενες ημέρες.

Έπειτα από επεξεργασία των νεότερων δορυφορικών δεδομένων χιονοκάλυψης που πραγματοποίησε η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υπολογίστηκε ότι περίπου το 20% της χερσαίας έκτασης της χώρας μας ήταν καλυμμένο με χιόνι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. 

Στον χάρτη παρουσιάζεται η χωρική κατανομή της χιονοκάλυψης με λευκό χρώμα, και στο ένθετο γράφημα η χρονική πορεία της με κόκκινη διακεκομμένη καμπύλη, από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.

Η λευκή καμπύλη αποτυπώνει τη μέση τιμή της χιονοκάλυψης την περίοδο 2004-2022, επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι μετά την κακοκαιρία Barbara η έκταση της χιονοκάλυψης ξεπέρασε τη μέση τιμή των τελευταίων 19 ετών. 

Meteo Facebook Twitter
Φωτ: Meteo.gr

Υποχωρεί η κακοκαιρία Barbara

Σημειώνεται ότι από σήμερα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά- ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. 

πηγή: lifo

now/greece/kakokairia-barbara-sta-leyka-20-tis-hersaias-ektasis-tis-horas

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button