Ελλάδα

Καρακούκης για θάνατο παιδιών στην Πάτρα: «Πώς πέθαναν, τα πήρε η κακιά μάγισσα; Δεν είναι σύμπτωση»

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, ο οποίος «υπογράφει» – μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα – το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε δηλώσεις για την πολύκροτη υπόθεση.

Ο επιστήμονας αναφέρθηκε στο πώς έφτασε η υπόθεση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, απάντησε στις καταγγελίες από πλευράς του συνηγόρου της κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια, αλλά και διερωτήθηκε από τι πέθαναν τα παιδιά, από τη στιγμή που τα δικά του συμπεράσματα καταγγέλλονται ως λανθασμένα. 

«Ας πούμε ότι ο Καρακούκης και ο Καλόγηρας είναι οι τελευταίοι των Βαλκανίων, είναι τελείως άσχετοι. Από τι πέθαναν αυτά τα παιδιά; Έχουμε καταλάβει; Τα πήρε η κακιά μάγισσα; (…) Δεν πρέπει να υπάρχει μία αιτία αθανάτου; (…) Δεν υπάρχει κάποιος να μας εξηγήσει; (…) Δεν είναι σύμπτωση να φεύγουν τρεις ψυχές» είπε στον Alpha.

Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Κούγια περί «αυτοδιορισμού» του στην υπόθεση, επεσήμανε: «Εγώ εκλήθην σε αυτή την υπόθεση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής για να ορίσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δύο ιατροδικαστές. Όταν έρχεται μία παραγγελία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, απευθύνεται στον προϊστάμενο αυτής. Δεν θα έρθει σε κάποιον που δεν έχει ηγετικό ρόλο. Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις νεκροψίες-νεκροτομές, σε όλες τις ιατροδικαστικές έρευνες». 

Σχετικά με το ίδιο το πόρισμα για τους θανάτους, επεσήμανε πως μείζονος σημασίας είναι οι εργαστηριακές εξετάσεις και ενημέρωσε πως δεν στηρίχθηκαν στις υπάρχουσες, αλλά ζήτησαν να γίνουν νέες. 

«Ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει τον δράστη, ψάχνει την αιτία θανάτου. Τον δράστη τον οριοθετούν οι προανακριτικές, οι ανακριτικές, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Εμείς λέμε ότι πέθανε απ΄αυτή την κατάσταση και η αστυνομία καλείται να βρει ποιος το έκανε» είπε σε άλλο σημείο.

Σχετικά με τις καταγγελίες περί οικονομικού κινήτρου, επεσήμανε: «Είμαστε του Δημοσίου. Δεν προσβλέπαμε σε οικονομική απαίτηση. Δεν υπήρχε πολιτική αγωγή, κάποιος που να ενδιαφερόταν να βρει δράστη. Μόνο η Εισαγγελία. Η Εισαγγελία θα μας έδινε χρήματα; Έλεος».

Αναρωτήθηκε, δε, για ποιον λόγο θα έχει κίνητρο κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Γιατί να έχουμε κίνητρο; Τίποτα»

Τέλος, ενημέρωσε πως θα κινηθεί νομικά κατά του κ. Κούγια. «Ο Αλέξης Κούγιας θεώρησε αντί να ψάχνει τα επιχειρήματα της υπόθεσης, να συκοφαντεί τον Καρακούκη. Εμένα, ας πούμε, με έχει βρει – επειδή δεν έβγαινα στην τηλεόραση – ως σάκο του μποξ. (…) Δεν θα τον αφήσω τον συνήγορο υπεράσπισης, έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο, έχει επεξεργαστεί την αγωγή. Θα προσφύγω μόνο στα αστικά δικαστήρια, του κάνω και διευκόλυνση. Αλλά, δεν θα τον αφήσω».

πηγή: lifo

now/greece/karakoykis-gia-thanato-paidion-stin-patra-pos-pethanan-ta-pire-i-kakia-magissa-den-einai

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button