Ελλάδα

Καταλήψεις σχολείων σε Ναύπακτο και Ηράκλειο λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη

Τρεις μέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, πολλά σχολεία σήμερα προχωρούν σε συμβολικές καταλήψεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία.

Στη Ναύπακτο μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη στο ΕΠΑΛ καιτ ο 2ο Λύκειο.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές, δεν γίνεται για θέματα της σχολικής τους κοινότητας, αλλά προκειμένου να κινητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στην κρατική αδράνεια, όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Την ίδια ώρα, έντεκα σχολεία τελούν υπό κατάληψη στο Ηράκλειο Κρήτης από χθες, με τους μαθητές να στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούν σήμερα το 4ο και το 9ο Γυμνάσιο καθώς επίσης το 1ο, 4ο και το 10 ΓΕΛ, στην πόλη του Ηρακλείου.

Ακόμα, λόγω κατάληψης δεν λειτουργούν το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Τυμπακίου, το ΕΠΑΛ Μοιρών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Δέκα και το ΓΕΛ της Αγίας Βαρβάρας.

Υπό κατάληψη τελεί και το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού, μαθητές του οποίου καλούν παράλληλα σε αιμοδοσία.

«Στείλε όταν φτάσεις»:  Το συγκινητικό μήνυμα μαθητών για την τραγωδία

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι μαθητές σχολείων της Πύλου έστειλαν το δικό τους μήνυμα στήριξης, αλλά και οργής για την τραγωδία.

Με «εικαστικό εργαλείο» τις σχολικές τους τσάντες οι μαθητές του γυμνασίου και λυκείου στην Πύλο σχημάτισαν τη φράση «Στείλε όταν φτάσεις».

Καταλήψεις σχολείων σε Ναύπακτο και Ηράκλειο λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη Facebook Twitter

Μία φράση που περικλείει την αγάπη, την έννοια, τη φροντίδα και την αγωνία των γονέων για τα παιδιά τους. Μία φράση που, παραφρασμένη, είπε ένας 23χρονος επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας στη μητέρα του, όταν μίλησε μαζί της πριν τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα, ο ίδιος φέρεται να της είπε: «Μαμά, έχει πάρα πολύ κόσμο το τρένο. Δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο σε τρένο. Θα σε πάρω όταν φτάσουμε, να έρθεις να με πάρεις».

Οι μαθητές της Πύλου, με δεύτερο μήνυμά τους, σχημάτισαν τη φράση «Όχι άλλα εγκλήματα» εκφράζοντας την οργή τους για την τραγωδία.

Καταλήψεις σχολείων σε Ναύπακτο και Ηράκλειο λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη Facebook Twitter

Μια αντίστοιχη κίνηση έκαναν και μαθητές του Πρώτου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 12:00 η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας καλεί μαθητές σε συγκέντρωση στα Προπύλαια ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. 

πηγή: lifo

now/greece/katalipseis-sholeion-se-naypakto-kai-irakleio-logo-toy-dystyhimatos-sta-tempi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button