Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Έλεγχος στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας – Τι βρήκε η Αστυνομία στην έρευνα για τον πατέρα Αντώνιο

Στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα βρίσκονται ήδη τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. 

Μετά την χθεσινή έφοδο της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια τόσο της «Κιβωτού του Κόσμου», όσο και του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Μέσα σε αυτούς υπάρχει και μια κατάθεση – μυστήριο που έγινε από την Σταματία Γεωργαντή, την Πέμπτη 24/11 και αφορά ποσό 500.000 ευρώ που κατατέθηκε σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Επιπλέον, ο έλεγχος των αρμόδιων φορέων αποκάλυψε χιλιάδες ευρώ, και συγκεκριμένα το ποσό των 350.000 ευρώ, κρυμμένα στο σπίτι όπου έμενε η πρεσβυτέρα στον Κολωνό.

Η πρεσβυτέρα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς όταν την ρώτησαν πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα μέσα στο χρηματοκιβώτιο, πως τα είχε για να τα μετρήσει.

Έλεγχος στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή πόθεν έσχες -λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ- πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα, υλικά και μη, περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της.

Εν αναμονή νέας έρευνας για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Οικονομική Αστυνομία στις εφόδους σε χώρους του ΜΚΟ Κιβωτού του Κόσμου αλλά και των φερόμενων πρωταγωνιστών της υπόθεσης, αναμένει εντός των επόμενων ημερών η εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να εκκινήσει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν και θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας προκαταρκτικής εξέτασης που θα εστιάσει στα οικονομικά πεπραγμένα εμπλεκομένων προσώπων που είχαν καίριο ρόλο στην λειτουργία του ΜΚΟ.

Έτσι ,με βάση το υλικό που θα σταλεί από την οικονομική Αστυνομία, η Εισαγγελία ενδέχεται να ερευνήσει για πιθανές αξιόποινες πράξεις, όπως εκείνες που αφορούν φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων .

Παράλληλα , συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Ανήλικων για τις καταγγελίες που αφορούν πράξεις στελεχών της Κιβωτού σε βάρος παιδιών. 

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-ti-brike-i-astynomia-stin-ereyna-gia-patera-antonio-kai-presbytera

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button