Ελλάδα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έρευνα για ξέπλυμα – Ανοίγουν οι λογαριασμοί του πάτερ Αντώνιου

Στο… στόχαστρο και της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες τίθενται πλέον οι δραστηριότητες της «Κιβωτού του Κόσμου» προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν μέσω αυτών έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πέραν δηλαδή της εισαγγελικής έρευνας που ήδη διενεργείται για τις σοκαριστικές καταγγελίες που αφορούν σε κακοποιητικές συμπεριφορές φιλοξενούμενων παιδιών σε διάφορες δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» ο πρόεδρος της Αρχής, ε.τ. αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε από τους ερευνητές της Αρχής, να συγκεντρώσουν όλα τα σχετικά δημοσιεύματα με τις καταγγελίες περί αδιαφάνειας ως προς τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές και χορηγίες ακόμη και ακινήτων μεγάλης αξίας.

Στόχος της Αρχής είναι να οργανωθούν άμεσα όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ως προς τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της συγκεκριμένης ΜΚΟ ώστε να διακριβωθεί εάν τυχόν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω των δραστηριοτήτων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθεί επίσης εάν αποκτήθηκαν νόμιμα τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου, των στενών συγγενικών του προσώπων κι όσων διαπιστωθεί πως ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της «Κιβωτού» με ερευνώμενο αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί και να ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

πηγή: creta24

kivotos-kosmoy-ereyna-xeplyma-anoigoyn-oi-logariasmoi-pater-antonioy/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button