Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα στα οικονομικά, για 4 κακουργήματα- Για π. Αντώνιο, πρεσβυτέρα και άλλους 9

Έλεγχος για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, σε βάθος πενταετίας, ξεκινά έπειτα από σχετική εισαγγελική παραγγελία, η οποία αφορά τέσσερα κακουργήματα και 11 άτομα- ανάμεσα στους οποίους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.  

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, που ανέλαβε τη δικογραφία για τα οικονομικά της οργάνωσης, ζήτησε να γίνει σε βάθος έλεγχος στην Κιβωτό του Κόσμου. Η Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα διερευνήσει τα οικονομικά της οργάνωσης και 11 φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, σύμφωνα με την «Καθημερινή». 

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν τέσσερα κακουργήματα και συγκεκριμένα: υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν τέσσερα κακουργήματα και συγκεκριμένα: υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Αναλυτικότερα, με την εισαγγελική παραγγελία δίνεται στην Οικονομική Αστυνομία εντολή για: 

Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία.
Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του.
Έρευνα για να διαπιστωθούν οι πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.
Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία των εταιρικών λογαριασμών της Κιβωτού αλλά και 11 φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενοί συγγενείς τους και μέλη της διοίκησης της οργάνωσης. 

Το άνοιγμα των λογαριασμών περιλαμβάνει και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.
 

Περισσότερα σε λίγο
 

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-ereyna-sta-oikonomika-gia-4-kakoyrgimata-gia-patir-antonio-presbytera-kai

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button