Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Οι οδηγίες που λάμβαναν οι παιδαγωγοί για τις «συνέπειες» στα παιδιά

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται έγγραφο το οποίο φαίνεται πως μοιραζόταν στους παιδαγωγούς της Κιβωτού του Κόσμου και το οποίο τούς έδινε οδηγίες για το πώς να αντιμετωπίζεται η παραβατική συμπεριφορά των φιλοξενουμένων.

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις» αναφερόταν στο εν λόγω έγγραφο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ένα από τα κεφάλαια του οδηγού ονομαζόταν «συνέπειες» και εκεί περιγραφόταν τι έπρεπε να κάνει ο παιδαγωγός όταν τα παιδιά παρεκτρέπονταν.

«Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών = 5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες».

«Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει τη συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο» αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.

Την ίδια ώρα, άλλαξε τ΄όνομα και το λογότυπο η Κιβωτός του Κόσμου στην επίσημη ιστοσελίδα της δομής. 

Οι διαχειριστές ενημέρωσαν ότι μετονομάζεται προσωρινά σε «Υποστηρικτές της Κιβωτού» και δεν θα έχει καμία σχέση με την προσωρινή σελίδα της οργάνωσης.

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-oi-odigies-poy-lambanan-oi-paidagogoi-gia-tis-synepeies-sta-paidia

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button