Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την «Κιβωτό του Κόσμου». Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Δεδομένη θεωρείται η εντατικοποίηση του ελέγχου στην MKO με τη συμμετοχή κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου για τα παιδιά που διαμένουν σε αυτή, που θα αναλάβει τον έλεγχο σε όλη τη διοικητική δομή και τη λειτουργία.

Πλεύρης: Θα μπει κόσμος φυλακή 

Στο μεταξύ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στο θέμα με αφορμή όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου» σχολίασε για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και τις βίαιες συμπεριφορές πως, αν ισχύουν «μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή». Και συμπλήρωσε πως «η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά».

Συμπλήρωσε δε ότι «η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία. Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί». Στόχος, σημείωσε ο υπουργός, είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδου είχε φέρει νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτό.

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-oloklirothike-i-syskepsi-sto-maximoy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button