Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου- πατήρ Αντώνιος: Είμαι θλιμμένος, τίποτα παραπάνω δεν γνωρίζω- Αλλά πάει το μυαλό μου σε κάποια παιδιά

«Εμείς 25 χρόνια δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας», δήλωσε ο πατήρ Αντώνιος μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια, ξυλοδαρμούς και κακοποιητική συμπεριφορά στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος με όλα αυτά που ακούω. Γιατί εμείς έχουμε αφιερώσει 25 χρόνια της ζωής μας στο παιδί που έχει ανάγκη» είπε μιλώντας στον Alpha.

Τόνισε ότι στη δομή έμαθαν για τις καταγγελίες από ένα δημοσίευμα ενώ είπε: «τίποτα παραπάνω δεν γνωρίζω».

«Αυτό που μπορώ να σας πω και που το έχω αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις είναι ότι εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα, είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, που δεν ήξεραν από όρια, που θέλουν να παραβατούν.

»Και η Κιβωτός με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό τους παιδαγωγούς και τους ψυχιάτρους το πρώτο που κάνουμε είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα της ψυχής των παιδιών αυτών. Αυτό το τραύμα δεν είναι τίποτα άλλο από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς που ασχολούμαστε και πήραμε τη θέση αυτή» πρόσθεσε ο πατήρ Αντώνιος.

Ο ίδιος μιλώντας στον Alpha είπε ότι για τους ανθρώπους της Κιβωτού, εθελοντές και εργαζόμενους ζητούν ποινικό μητρώο, τους βλέπουν ειδικοί και εκπαιδεύονται.

Επισήμανε ότι δεν έχει κληθεί κάποιος να καταθέσει για την καταγγελία της ασέλγειας. Ο πατήρ Αντώνιος δήλωσε πως η Κιβωτός έχει δικηγόρο για την υπόθεση ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση της ασέλγειας ο ίδιος είπε ότι δεν έχει καμία γνώση.

Αρνήθηκε ότι γνωρίζει το οποιοδήποτε στοιχείο για τον καταγγέλλοντα. «Δεν ξέρουμε το όνομά του παιδιού που προέβη στην καταγγελία), το επίθετό του. Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία αλλά δεν έχουμε απάντηση» είπε λέγοντας ότι κανείς δεν τον κάλεσε για την υπόθεση.

Ερωτώμενος ξανά για το πρόσωπο που έκανε την καταγγελία και αν πρόκειται για εκδικητική συμπεριφορά, ο πατήρ Αντώνιος είπε ότι «πάει το μυαλό μου κάπου. Σε κάποια από τα παιδιά, που ενηλικιώθηκαν και έφυγαν. Δεν είμαι σίγουρος» είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, το παιδί που κατήγγειλε πήγε στην Κιβωτό του Κόσμου όταν ήταν 6 ετών. Τώρα είναι 19 ετών. Πήγε σε δομές στον Βόλο, στην Καλαμάτα για 1,5 χρόνο και επέστρεψε στον πατήρ Αντώνιο.

Εργαζόμενος της δομής φέρεται να έπεισε το παιδί να παρατήσει το σχολείο όταν ήταν 15 ετών ενώ σήμερα μένει με την μητέρα του που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Διευκρινίζεται ότι τα παιδιά δεν μετακινούνται από τη μία δομή στην άλλη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Αυτό επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος είπε ότι ένας από τους λόγους για την μετακίνηση ενός παιδιού μπορεί να είναι η παραβατική συμπεριφορά, ενδεχομένως.

Με πληροφορίες του Alpha

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-patir-antonios-eimai-thlimmenos-tipota-parapano-den-gnorizo-alla-paei

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button