Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: 18χρονη λέει ότι είδε στέλεχος να παρενοχλεί τον 19χρονο

Μία 18χρονη δήλωσε ότι έχει δει υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου να παρενοχλεί τον 19χρονο καταγγέλλοντα. 

Η Χριστίνα, που στο παρελθόν φιλοξενούνταν σε δομή της οργάνωσης, περιέγραψε στο δελτίο ειδήσεων του Star ότι σε επισκέψεις στη θάλασσα το στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου να αγγίζει απρεπώς τον 19χρονο.  

Μάλιστα, όπως δήλωσε, ο 19χρονος της εξομολογήθηκε στη συνέχεια την απρεπή κίνηση στην οποία προέβη το στέλεχος της οργάνωσης. 

Η 18χρονη περιέγραψε ακόμη ότι το στέλεχος έπαιρνε παντού μαζί του τον 19χρονο. «Ζητούσε άσχημα πράγματα, να του φορέσει τα παπούτσια, να του τα βγάλει, να του φτιάξει να φάει, να του κουβαλήσει τις βαλίτσες, μόνο αυτός όμως, κανένα άλλο παιδί», περιέγραψε. «Έπαιρνε τον 19χρονο παντού, σε όποιο ταξίδι, στην Καλαμάτα, στη Χίο, στην Ήπειρο», συμπλήρωσε. 

Στις δηλώσεις της αναφέρθηκε και σε συνεργάτη του πατέρα Αντώνιου, λέγοντας: «Ήταν κακός, άγριος, ψυχρός, απότομος. Άκουγαν το όνομά του και κρύβονταν πίσω από τους τοίχους, τους μείωνε. Στον Βόλο νομίζω είχε χτυπήσει τρία παιδιά», ανέφερε. 

Επίσης, η 18χρονη εξέφρασε την ενόχλησή της επειδή ο πατέρας Αντώνιος αναφέρθηκε σε «παραβατικά παιδιά» σε δηλώσεις του και η πρεσβυτέρα είπε ότι έχουν κάποιο συμφέρον.  

«Δεν έχω κανένα συμφέρον από την Κιβωτό, έχω φύγει, δεν είμαι πλέον παιδί της Κιβωτού, δεν έχω καμία ανάγκη ούτε τον πατέρα, ούτε τους παιδαγωγούς. Έχω συμφέρον όμως να προστατεύσω τα μικρότερα παιδιά που είναι εκεί μέσα, στα οποία τους συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια», τόνισε.  

Έρευνα για τρίτη πιθανή σεξουαλική κακοποίηση 

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Ανηλίκων εξετάζει μία ακόμη- τρίτη- περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου στην Κιβωτό του Κόσμου. 

Η υπόθεση προέκυψε από την κατάθεση πρώην εργαζομένου σε δομή της οργάνωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ήδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να διασταυρωθεί η καταγγελία και να εντοπιστεί και να πειστεί να προσέλθει στην Δικαιοσύνη το παιδί για το οποίο έγινε αναφορά.

Σήμερα στην πόρτα της Εισαγγελίας Ανηλίκων πέρασαν δύο πρώην εργαζόμενοι ως παιδαγωγοί σε δομές της οργάνωσης, για να καταθέσουν. Επίσης, οι δύο εισαγγελείς ενημερώθηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον του πατρός Αντώνιου ότι είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να δώσουν εντολή προκειμένου να τους διαβιβαστούν απόρρητοι φάκελοι παιδιών που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, αλλά και για όσους δημιουργούνται υποψίες ότι έχουν υποστεί στο ίδιο, προκειμένου από τις αναφορές κοινωνικών λειτουργών να εντοπιστούν στοιχεία και άτομα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην έρευνα. 

 

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-18hroni-leei-oti-eide-stelehos-na-parenohlei-ton-19hrono

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button