Ελλάδα

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων αύριο στη Νότια Εύβοια λόγω του σεισμού

Κλειστά, θα παραμείνουν και αύριο για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Νότια Εύβοια, με αποφάσεις που υπέγραψαν, τόσο ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, όσο και ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.

Ιδιαίτερα για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου, είχε ανακοινωθεί νωρίτερα ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, εκτός από τα σχολεία στους Ζάρακες που είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Μετά τα 5 Ρίχτερ, αποφασίστηκε πριν λίγο να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Κύμης Αλιβερίου, και μάλιστα από το πρωϊ να προχωρήσουν σε ελέγχους για πιθανές ζημιές σε όλα τα κτίρια.

Το ίδιο αποφασίστηκε πριν λίγο και στο δήμο Καρύστου, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο, Λευτέρη Ραβιόλο, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο «και αύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κάποιες ζημιές, αντίθετα η ανησυχία στους κατοίκους είναι μεγάλη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι σεισμολόγοι από την πλευρά του συστήνουν ψυχραιμία ενώ στις πρώτες εκτιμήσεις τους αναφέρουν ότι παρακολουθούν το φαινόμενο χωρίς να εφησυχάζουν ωστόσο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 22:00 σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ στην Εύβοια, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

πηγή: lifo

now/greece/seismos-stin-eyboia-kleista-ta-sholeia-stin-karysto-ayrio

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button