Ελλάδα

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης καλλιτεχνών

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η Αστυνομία λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτή την ώρα καλλιτέχνες έξω από το θέατρο REX, στην οδό Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της Συγγρού και στην οδό Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με επιστολή τους, που κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό 18 καλλιτεχνικοί φορείς απέρριψαν την ΚΥΑ, χαρακτηρίζοντάς την ως «νομικά ασθενέστερη και υποδεέστερη από νόμο ή προεδρικό διάταγμα».

Σύμφωνα με την επιστολή, η ΚΥΑ που εξέδωσε η κυβέρνηση «δείχνει για ακόμη μία φορά ότι δεν θέλει να δώσει λύση στα υφιστάμενα προβλήματα».

Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η ΚΥΑ δημιουργεί «ένα μισθολογικό παράδοξο όπου οι καλλιτέχνες, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα συναφή επαγγέλματα να προσλαμβάνονται ως Δ.Ε.» ενώ υπογραμμίζεται ότι με αυτή «επιχειρείται να βαφτιστεί η εργασία ως «καλλιτεχνικό έργο» για οποιονδήποτε προσληφθεί για το έργο αυτό.

«Σε εσάς που μας ακούτε», δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι συνεχίζουμε δυναμικά τον δίκαιο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει από τις 17 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι καλλιτέχνες.

πηγή: lifo

now/greece/kleistoi-dromoi-sto-kentro-tis-athinas-logo-sygkentrosis-kallitehnon

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button