Ελλάδα

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Ποινή έξι ετών στον δράστη -Ελεύθερος με βραχιολάκι

Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον άνδρα που ομολόγησε ότι είχε κλέψει τους πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς και χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του κ. κατηγορουμένου με τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης με «βραχιολάκι» εντός τριών χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας του, προκειμένου να εργαστεί και να φροντίσει τους υπερηλίκους και ασθενείς γονείς του.

«Το Δικαστήριο θεωρώ ότι αντιμετώπισε δίκαια τον εντολέα μου, αναγνωρίζοντας του ελαφρυντική περίσταση και χορηγώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Επιθυμώ να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι ο ιστορικής και ανεκτίμητης αξίας πίνακας του Πάμπλο Πικάσο βρίσκεται πάλι στην ιδιοκτησία του Ελληνικού λαού, στον όποιον και ανήκε, χάρην στην αυθόρμητη και πριν καν καταστεί κατηγορούμενος, ειλικρινή μεταμέλεια και συνεργασία του εντολέως μου», δήλωσε ο συνήγορός του Σάκης Κεχαγιόγλου.

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: «Ήθελα ένα οποιοδήποτε έργο να προσθέσω στη συλλογή μου»

Κατά την απολογία του κατηγορούμενος δήλωσε φιλότεχνος και ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα έργα που έκλεψε από την Εθνική Πινακοθήκη και δήλωσε την έμπρακτη μεταμέλεια του.

«Ήθελα ένα οποιοδήποτε έργο να προσθέσω στη συλλογή μου. Από την ιδιότητα μου ως ελαιοχρωματιστής μπορούσα να καταλάβω τα δομικά που έχει τοίχο, που έχει καλωδιώσεις. Η σχεδίαση και η παρακολούθηση κράτησε γύρω στους έξι μήνες. Έβγαλα το συμπέρασμα ότι όλη η Πινακοθήκη φυλάσσονταν από δυο άτομα και θα ήταν εύκολο. Είχα μάθει τις βάρδιες των φυλάκων. Ποτέ έρχεται ο καθένας» ανέφερε.

Για την ημέρα της κλοπής το 2012, περιέγραψε ότι είχε καθίσει στο πάρκο του Ευαγγελισμού και κοιτούσε το κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης. 

«Η κλοπή ήταν τόσο απλή και χαζή που κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό θα συνέβαινε από έναν απλό πολίτη» τόνισε ο 50χρονος ελαιοχρωματιστής και περιέγραψε πως έκανε την κλοπή, λέγοντας ότι η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη.

πηγή: lifo

now/greece/klopi-stin-ethniki-pinakothiki-poini-exi-eton-ston-drasti-eleytheros-me-brahiolaki

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button