Ελλάδα

Κολλέγιο Αθηνών: Εξωσχολικοί εισέβαλαν «για να λύσουν προσωπικές διαφορές»

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Κολλέγιο Αθηνών, το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς σήμανε συναγερμός για εισβολή εξωσχολικών στους χώρους του.

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός ασφαλείας του Κολλεγίου Αθηνών, με την αστυνομία να σπεύδει στο campus και να προχωρά σε έλεγχο.

Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με μήνυμα του προέδρου του Κολλεγίου Αθηνών παρέμειναν στις τάξεις τους, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Από τους ελέγχους των αρχών δεν προέκυψε κάτι ύποπτο.

Το μήνυμα του προέδρου του Κολλεγίου Αθηνών

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του Campus.
Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους.

Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς. Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης
President»

Πρόεδρος Κολλεγίου Αθηνών: Διαψεύδει τις πληροφορίες για μαχαίρια

Ο κ. Συνολάκης αναφέρει ότι δύο άτομα, ενδεχομένως μαθητές άλλου σχολείου της περιοχής, μπήκαν στο Κολλέγιο Αθηνών προκειμένου να λύσουν προσωπικές διαφορές, ενώ διαψεύδει τις πληροφορίες ότι περί κουκουλοφόρων και μαχαιριών.

«Μέχρι να γίνει η έρευνα της αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, όλοι έμειναν στις αίθουσες και στα κτίρια του συγκροτήματος. Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το lockdown και όλα λειτούργησαν με στρατιωτική πειθαρχία. Οι δυο μαθητές μας κατέθεσαν στην αστυνομία και με όσα γνωρίζω, δυο εξωσχολικοί πιθανόν μαθητές από άλλο σχολείο μπήκαν από την πίσω μεριά πηδώντας τον φράχτη και έφυγαν.

Μάλιστα υπάρχει και ένα βαρέλι στο σημείο αυτό, όπου φαίνεται να έχει μετακινηθεί. Οι πληροφορίες για κουκουλοφόρους και μαχαίρια δεν ισχύουν», είπε ο πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών στο protothema.

πηγή: lifo

now/greece/kollegio-athinon-exosholikoi-eisebalan-gia-na-lysoyn-prosopikes-diafores

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button