Ελλάδα

Κυκλοφόρησαν τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα των ΕΛΤΑ -Με φιγούρες από παραμύθια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα Χριστούγεννα και τα ΕΛΤΑ δίνουν το σύνθημα της εκκίνησης της εορταστικής περιόδου με τα γραμματόσημά τους.

Τα τέσσερα γραμματόσημα απεικονίζουν γνωστές φιγούρες από χριστουγεννιάτικα και άλλα αγαπημένα παραμύθια των παιδιών, σε μία απόδοση άμεσα συνυφασμένη με το εορταστικό πνεύμα των ημερών και προσκαλούν όλους να ξαναγίνουν παιδιά.

Ο Καρυοθραύστης είναι ο ήρωας του γνωστού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού και συμβολικό στολίδι των Χριστουγέννων παγκοσμίως. Στο γνωστό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Καρυοθραύστη, την παραμονή των Χριστουγέννων όλα τα παιδικά παιχνίδια ζωντανεύουν και ενώνονται σε μία μάχη απέναντι στην ομάδα των ποντικιών.

Κυκλοφόρησαν τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα των ΕΛΤΑ -Με φιγούρες από παραμύθια Facebook Twitter

Με αυτήν την έμπνευση, τα εφετινά γραμματόσημα, εκτός από τον Καρυοθραύστη, απεικονίζουν αγαπημένα παιδικά παιχνίδια: Η Μπαλαρίνα ψάλει τα κάλαντα με το χαρακτηριστικό χριστουγεννιάτικο τρίγωνο, ο Αρλεκίνος πετάγεται από το μουσικό κουτί κρατώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και το Κουνιστό Αλογάκι μεταφέρει στην πλάτη τα δώρα.

Η εφετινή χριστουγεννιάτικη σειρά γραμματοσήμων περιλαμβάνει, επίσης, σετ με Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Τευχίδια Αυτοκόλλητων γραμματοσήμων και Set Pack που περιέχει όλα μαζί τα προϊόντα. Η σχεδίαση των γραμματοσήμων και των προϊόντων έγινε από την Ανθούλα Λύγκα και υπάρχουν στα ταχυδρομικά καταστήματα και στο e-shop philotelismos.gr.

Τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα δίνουν το σύνθημα και για την έναρξη της δράσης «Γράψε ένα Γράμμα στον Άγιο Βασίλη», της μεγαλύτερης κοινωνικής δράσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Για 31η χρονιά τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια παίρνουν τη θέση τους έξω από τα κεντρικά ταχυδρομεία της χώρας και όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ ετοιμάζεται να υποδεχτεί και να απαντήσει στα χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων προς τον Άγιο Βασίλη.

Απαντήσεις σε απορίες σχετικά με τη δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» βρίσκονται και φέτος στο γνωστό και αγαπημένο χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site https://hohoho.elta.gr/. Στο https://hohoho.elta.gr/ υπάρχουν κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για το πώς θα γράψει κάποιος το δικό του γράμμα με τέτοιο τρόπο ώστε να λάβει την απάντηση-έκπληξη των ΕΛΤΑ. Επίσης, στο site υπάρχουν έτοιμα χριστουγεννιάτικα επιστολόχαρτα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλει κάποιος το γράμμα του και άλλες εκπλήξεις. Και φέτος, ειδικά για τους παιδαγωγούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην τάξη μαζί με τους μαθητές τους. «Όλοι εμείς, οι άνθρωποι των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σας απευθύνουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” που πάνω από 30 χρόνια τώρα μας βοηθάτε να κρατήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανή», επισημαίνουν, σε ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΤΑ.

πηγή: lifo

now/greece/kykloforisan-ta-hristoygenniatika-grammatosima-ton-elta-me-figoyres-apo-paramythia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button