Ελλάδα

«Κόπηκαν» Μπογδάνος, Λατινοπούλου, εκτός ο Νικολόπουλος -Σήμερα η απόφαση για Κασιδιάρη, Κανελλόπουλο

Εντός της ημέρας η Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η διάσκεψη των ανώτατων δικαστών είναι μαραθώνια. Έχει ξεκινήσει από την περασμένη Κυριακή και γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Τα δέκα μέλη του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου εξετάζουν ενδελεχώς τους φακέλους των υποψήφιων κομμάτων και των συνδυασμών τους, για το εάν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, ώστε να κατέλθουν στην εκλογική μάχη.

48 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι έχουν δηλώσει συμμετοχή. Αρχικά οι υποψηφιότητες ήταν 50, όμως από το Α1 τμήμα κατά τη διαδικασία ελέγχου των ονομάτων και των εμβλημάτων ήδη έχουν κοπεί δυο κόμματα, το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, στο οποίο συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Σε βάρος του κόμματος Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»-ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος-Εμφιετζόγλου τού «έκλεψαν» το όνομα και ο Αρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα. Παράλληλα κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο και, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Το δεύτερο μπλόκο ήρθε μία ημέρα μετά και ήταν για το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, μετά από προσφυγή που είχε καταθέσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος καταγγέλλοντας «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου. Η προσφυγή τελικά έγινε δεκτή.

Λατινοπούλου: Κυβερνητικός λαγός ο Μπογδάνος

Η κόντρα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο που κρατά πριν την προκήρυξη των εκλογών συνεχίστηκε και χθες και κατόπιν των εξελίξεων με τον αποκλεισμό των κομμάτων τους. Με ανάρτησή της στο Instagram, χαρακτήρισε τον Μπογδάνο «κυβερνητικό λαγό» και «γυρολόγο», εξαιτίας της ένστασης που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για το κόμμα της.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου χαρακτήρισε «νομικά αδιανόητη» την απόφαση του Αρείου Πάγου, αποδίδοντάς την σε κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

«Αλήθεια ποιους νομίζετε πως δουλεύετε με όλα αυτά κόβοντας το ένα μετά το άλλο ΜΟΝΟ τα ΔΕΞΙΑ κόμματα;» τόνισε μεταξύ άλλων και πρότεινε να κοπούν τελικά όλα τα κόμματα «για να πάρει ο Μητσοτάκης 200%», ενώ έδωσε ραντεβού με τους υποστηρικτές της στις επαναληπτικές εκλογές.

Διαδικασία ελέγχου για 48 κόμματα με το «βλέμμα» στον Κασιδιάρη
Έτσι, η διαδικασία ελέγχου συνεχίζεται για τα υπόλοιπα 48 κόμματα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο κόμμα που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, το ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εκείνο που έχει τεθεί στην κρίση των Αρεοπαγιτών είναι το εάν ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος και έχει τοποθετήσει εικονική ηγεσία, προκειμένου να ξεπεραστεί η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που μπλοκάρει τέτοιου είδους υποψηφιότητες.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν υποβάλει πολυσέλιδα υπομνήματα στον Άρειο Πάγο ζητώντας να μην “περάσει” το κόμμα που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει και ζήτημα και για τη συμμετοχή του κόμματος ΕΑΝ του πρώην Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστασίου Κανελλόπουλου, ο οποίος για λίγες ημέρες είχε βρεθεί στην ηγεσία του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Από την πλευρά του το Εθνικό Κόμμα Έλληνες έχει υποβάλει δικό του υπόμνημα, στο οποίο υποστηρίζει ότι η πρόσφατη νομοθετική τροποποίηση είναι αντισυνταγματική και γι’ αυτό, όπως λέει, αποστέλλει και προδικαστικό ερώτημα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Το Σάββατο είχε επιχειρήσει να βάλει φρένο στη διαδικασία ανακήρυξης, καταθέτοντας αίτηση αποχής-εξαίρεσης τριών μελών της σύνθεσης του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Στην αίτηση γινόταν επίκληση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για “προ-διάσκεψη” με σκοπό τη συγγραφή σκεπτικού απόρριψης της υποψηφιότητας του κόμματος Κασιδιάρη. Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα και έτσι η διαδικασία ανακήρυξης των κομματικών συνδυασμών συνεχίζεται από την Ολομέλεια του τμήματος.

Εκτός «κούρσας» και το κόμμα Νικολόπουλου

Πάντως, παρότι εντός της ημέρας, θα ληφθούν οι αποφάσεις και θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, ποια δηλαδή από τα 48 κόμματα θα λάβουν τελικά μέρος στις εκλογές, ήδη το κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ φαίνεται πως θα τεθεί εκτός εκλογικής μάχης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Νίκος Νικολόπουλος. Με ανάρτησή του ο κ.Νικολόπουλος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την κατάθεση ψηφοδελτίων, καταγγέλλοντας την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής των συνδυασμών.

Τα κόμματα και οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές

Τα 50 κόμματα – συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που αρχικά δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές – μαζί με εκείνα που ήδη έχουν κοπεί- κατά τη σειρά κατάθεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι τα εξής:

Κόμματα

1) ΣΥΡΙΖΑ
2) ΚΚΕ (μ-λ)
3) ΟΚΔΕ
4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ
5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)
7) ΚΙΝΗΜΑ 21
8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
9) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ
10) ΝΙΚΗ
11) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
12) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
13) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
14) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
15) ΟΑΚΚΕ
16) Μ-Λ ΚΚΕ
17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
18) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
19) ΤΟΛΜΑ
20) ΠΑΤΡΙΔΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
21) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
22) ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ
23) ΝΕΑ ΔΟΜΗ
24) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ
25) Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.
26) ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
27) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
28) SOCIAL
29) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
30) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
31) ΕΑΝ
32) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ)
33) ΕΛΛΗΝΕΣ
34) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)

35) Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ
36) ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
37) ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ
38) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων
1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
6) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ
7) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ
8) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
9) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α
10) ΜΑΖΙ

Μεμονωμένοι υποψήφιοι
1) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
2) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

https://creta24.gr/kopikan-mpogdanos-latinopoyloy-ektos-o-nikolopoylos-simera-apofasi-kasidiari-kanellopoylo/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button