Ελλάδα

Λάρισα: Πυκνή ομίχλη ξανά στην πόλη- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Πυκνή ομίχλη καλύπτει την πόλη της Λάρισας τις τελευταίες μέρες, ένα φαινόμενο ιδιαίτερα ασυνήθιστο.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr η ορατότητα παραμένει περιορισμένη με τον ήλιο να είναι κρυμμένος πίσω από την πυκνή ομίχλη, που παράλληλα ανεβάζει την υγρασία στο 100% δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, το παράδοξο, για τα δεδομένα της περιοχής φαινόμενο, είναι η διάρκεια και η έκτασή του.

Σημειώνεται δε, ότι ανάλογο φαινόμενο είχε σημειωθεί και την περασμένη εβδομάδα κοντά στον Βόλο στην περιοχή του Βελεστίνου, όπου την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι, η ορατότητα ήταν αδύνατη σε απόσταση μεγαλύτερη από λίγα μόλις μέτρα.

Ο αναλυτής καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας, που μίλησε για το φαινόμενο στο οnlarissa εξήγησε ότι το φαινόμενο αυτό θα διαρκέσει «τουλάχιστον μέχρι ανήμερα του Αι Γιάννη, θα μας συντροφεύουν οι πυκνές ομίχλες, με έμφαση το εσωτερικό και τη Μακεδονία».

Όπως σημειώνει «Άξιο αναφοράς είναι οι τοπικά όλοημέρες ομίχλες κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, και κυρίως της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, κρατώντας μάλιστα τη θερμοκρασία κοντά στους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου ακόμη και το μεσημέρι, και ενώ αρκετές περιοχές, βρίσκονται στους 17 με 18 !!!

»Αυτό βέβαια είναι πεδινό χαρακτηριστικό, γιατί ανεβαίνοντας σε κάποια γύρω ορεινή περιοχή ,ο ήλιος θα είναι υπέρλαμπρος, με τη θερμοκρασία αρκετούς βαθμούς υψηλότερα. Τα περίεργα της φύσης… Υπομονή».

Λάρισα: Πυκνή ομίχλη ξανά στην πόλη- Περιορισμένη η ορατότητα Facebook Twitter
Φωτ.: Onlarissa

Λάρισα: Πυκνή ομίχλη ξανά στην πόλη- Περιορισμένη η ορατότητα Facebook Twitter
Φωτ.: Onlarissa

Με πληροφορίες του onlarissa

πηγή: lifo

now/greece/larisa-pykni-omihli-xana-stin-poli-apopniktiki-i-atmosfaira

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button