Ελλάδα

Λαμία- Πάτρα σε 1,5 ώρα: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του τμήματος Μπράλος- Άμφισσα

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την κατασκευή του τμήματος Μπράλος- Άμφισσα, του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία– Ιτέα- Αντίρριο. 

Όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο τμήμα, θα μπορεί να ταξιδέψει κάποιος οδικώς από τη Λαμία στην Πάτρα σε λιγότερο από 1,5 ώρα, δίχως να περάσει από την Αττική, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Το τμήμα Μπράλος- Άμφισσα θα έχει πλάτος 11 μέτρα και μία λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε ρεύμα. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή, το μήκος της συνολικής διαδρομής θα μειωθεί κατά τέσσερα χιλιόμετρα. 

Το μήκους περίπου 24 χιλιομέτρων τμήμα Μπράλος- Άμφισσα θα έχει δύο σήραγγες, επτά γέφυρες και έξι ισόπεδους κόμβους. Αφορά την κατασκευή του τμήματος από τον Μπράλο έως την αρχή της παράκαμψης Γραβιάς και από τον ισόπεδο κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη έως την Άμφισσα, σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής. 

Το κόστος της κατασκευής ανέρχεται σε σχεδόν 260 εκατομμύρια ευρώ- χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους- ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 54 μήνες. 

Η παράκαμψη της Γραβιάς έχει κατασκευαστεί. Το μήκους 4,7 χιλιομέτρων τμήμα από την παράκαμψη Γραβιάς έως τον ισόπεδο κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη έχει δημοπρατηθεί και «άμεσα», σύμφωνα με το υπουργείο, θα υπογραφεί και αυτή η σύμβαση. 

πηγή: lifo

now/greece/lamia-patra-se-15-ora-ypegrafi-i-symbasi-gia-tin-kataskeyi-toy-tmimatos-mpralos-amfissa

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button