Ελλάδα

Λεηλατούσαν φωτοβολταϊκά και συστήματα άρδευσης

Tον χαλκό από τα καλώδια που τροφοδοτούσαν φωτοβολταϊκά πάρκα και τα συστήματα άρδευσης στα αγροτεμάχια περιοχών της Χαλκιδικής είχε βάλει στο μάτι μια σπείρα τριών Ελλήνων, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν προκαλέσει ζημιές ύψους άνω των 55.000 ευρώ.

Τα μέλη της συνελήφθησαν έπειτα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου και, μέχρι στιγμής, προέκυψε ότι διέπραξαν δυο κλοπές με λεία καλώδια και χαλκό συνολικής αξίας 51.000 ευρώ και δυο απόπειρες κλοπής σε υπό κατασκευή φωτοβολταϊκά πάρκα.

Μάλιστα, για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία είχαν κλέψει από περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης δυο οχήματα, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής, όπου εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ κατασχέθηκε και ένα δικό τους όχημα που χρησιμοποιούσαν στις επιδρομές τους.

Από την εξέλιξη της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι, το τελευταίο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου, ένας από τους δράστες είχε ξηλώσει από δυο αγροτεμάχια σε περιοχή της Χαλκιδικής τα καλώδια ηλεκτροδότησης του συστήματος άρδευσης, αλλά και ένα κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας, συνολικής αξίας 4.500 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες κλοπές, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

https://creta24.gr/leilatousan-fotovoltaika-kai-systimata-ardefsis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button