Ελλάδα

Μάνδρα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 14χρονος

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει, σήμερα, ο 14χρονος που φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος τον 17χρονο αδελφό του στην Μάνδρα.

Ο 14χρονος συνελήφθη, εχθές, καθώς ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδελφό του κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου. Ρεπορτάζ του Mega ανέφερε ότι ο ανήλικος κρατούσε το όπλο που εκπυρσοκρότησε, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

Οι πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι οι αρχές ζήτησαν να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση και στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας για να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί κάποια κακοποίηση.

Μάνδρα: Είχαν γίνει καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού για κακοποίηση από τον πατέρα

Αναφορές για σωματική κακοποίηση 8 παιδιών από τον πατέρα τους, αλλά και παραμέληση και από τους δύο γονείς, είχε δεχθεί το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Στις 28 Ιουνίου 2021 το «Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη αφορά στην εθνική γραμμή για τα SOS. «Βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους», αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωση. Την ίδια ημέρα, η αναφορά εστάλη στην αρμόδια εισαγγελία, προς διερεύνηση. 

Ακολούθησε νέα ανώνυμη αναφορά, για την ίδια οικογένεια, στις 19 Απριλίου 2022. «Μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο», επισημαίνει η οργάνωση. Μία ημέρα αργότερα, η αναφορά εστάλη και πάλι στην αρμόδια εισαγγελία, με την ένδειξη του επείγοντος. 

Παράλληλα το «Χαμόγελο του Παιδιού» υπενθυμίζει ότι για κάθε αναφορά που λαμβάνει, εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο τελευταίος είναι αυτός που δίνει εντολή στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου και στην αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

πηγή: lifo

now/greece/mandra-ston-eisaggelea-simera-o-14hronos-brethikan-ihni-kakopoiisis-sto-soma-toy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button