Ελλάδα

Μαίρη Συνατσάκη: Τα πρώτα λόγια μετά τη γέννηση της κόρης της – «Μου συνέβη αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι»

Για τις πρώτες μέρες στο σπίτι με την κόρη της αποφάσισε να μιλήσει δημόσια η Μαίρη Συνατσάκη με σειρά αναρτήσεων που έκανε στο Instagram. 

Αρχικά, αναφέρθηκε στα αρκετά μηνύματα που έλαβε από εγκυμονούσες αλλά και νέες μαμάδες. Αφού ευχαρίστησε για τις ευχές που έλαβε για την κόρη της, μίλησε για τις «baby blues» μέρες μετά τη γέννα, διευκρινίζοντας τις διαφορές από την επιλόχειο κατάθλιψη.

«Θεωρούσα ότι οι ορμόνες μου ήταν τέλεια. Μου συνέβη όμως αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο. Ήταν η επιστροφή στο συνηθισμένο μας περιβάλλον σε μία εντελώς όχι συνηθισμένη συνθήκη. Είναι περίεργες αυτές οι αλλαγές, βάλε και τις ορμόνες μέσα. Εξαιτίας των δικών μου θεμάτων ψυχικής υγείας και των διαταραχών με το άγχος και των κρίσεων πανικού, ήταν πάντα οι κεραίες μου πολύ ανοιχτές με αυτό και είχα ενημερώσει το περιβάλλον μου», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε για την ενημέρωση που είχε κάνει στο περιβάλλον της: «Θέλω να ξέρετε, θέλω να με παρακολουθείτε μετά την εγκυμοσύνη. Είχα πει και στον ψυχολόγο μου μη μου συμβεί καμιά επιλόχειος, που αν συμβεί, θα το αντιμετωπίζαμε δεν με φοβίζει, απλά ήθελα να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης. Δεν είναι επιλόχειος τα baby blues», είπε.

«Αν κρατήσει το συναίσθημα αυτό της θλίψης περισσότερο από δύο εβδομάδες, τότε είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Μαίρη Συνατσάκη.

πηγή: lifo

now/greece/mairi-synatsaki-ta-prota-logia-meta-ti-gennisi-tis-koris-tis-moy-synebi-ayti-i-thlipsi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button