Ελλάδα

Μετρό Ίλιον: Προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση της γραμμής 2 – Οι τρεις νέοι σταθμοί

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό προς Ίλιον ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 550.000.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 57 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή σε λιγότερο από 5 χρόνια. Με τη λειτουργία του αναμένεται να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας από τις δυτικές συνοικίες (από το Ίλιον στην Ομόνοια, σε περίπου 20 λεπτά).

Ειδικότερα, αφορά στη δημιουργία υπόγειου δικτύου 4 χλμ. από την Ανθούπολη στον ‘Αγιο Νικόλαο, με τρεις νέους σταθμούς.

Οι δύο από τους τρεις σταθμούς θα κατασκευαστούν επί της οδού Θηβών, ο πρώτος (σταθμός Παλατιανή) σε απόσταση 1300 μ. περίπου βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο δεύτερος (σταθμός Ίλιον) 1000 μ. βορειότερα του πρώτου.

Ο τρίτος σταθμός (Αγ. Νικόλαος) βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον. Καθημερινά αναμένεται να μετακινούνται τουλάχιστον 51.000 επιβάτες.

Στη σύμβαση περιλαμβάνεται, επίσης, η μελέτη και η κατασκευή ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκίνητων, ο οποίος θα διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα και συνολική χωρητικότητα περίπου 150 ΙΧ οχημάτων, καθώς και η κατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του Αμαξοστασίου στον Ελαιώνα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η εκδήλωση ενδιαφέροντος του έργου ορίζεται για τις 28 Φεβρουαρίου 2023 και η αποσφράγιση των φακέλων συμμετοχής στις 6 Μαρτίου 2023.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια: Το Α’ στάδιο είναι η προεπιλογή-πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την υποβολή αίτησης συμμετοχής. Το Β’ στάδιο είναι η πρόσκληση υποβολής προσφορών και η ανάθεση του έργου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/metro-ilion-prokiryxi-diagonismoy-gia-tin-epektasi-tis-grammis-2-oi-treis-neoi-stathmoi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button