Ελλάδα

Μετρό: Στάση εργασίας την Τετάρτη – Οι ώρες που τραβά «χειρόφρενο»

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο μετρό σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών του Αττικό Μετρό.

Συγκεκριμένα, η στάση εργασίας του μετρό θα ξεκινήσει αύριο στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας, καθώς όπως αναφέρουν δεν τηρήθηκαν συμφωνηθέντα έπειτα από γραπτές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και της διοίκησης της εταιρείας.

«Η κυβερνητική πολιτική της αποσύνθεσης της εργασίας, της καταστολής και του εμπαιγμού, που βιώνουν εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και άλλοι κλάδοι, κλιμακώνεται και απέναντι στους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ., με την προκλητική καθυστέρηση να προωθηθούν στη Βουλή οι συμφωνημένες νομοθετικές ρυθμίσεις για νεοπροσληφθέντες και παλαιούς συναδέλφους», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

«Η προώθηση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων συμφωνήθηκε, από το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και της διοίκησης της εταιρείας δεν έφτασαν στη Βουλή», τονίζεται μεταξύ άλλων. 

πηγή: lifo

now/greece/metro-stasi-ergasias-tin-tetarti-oi-ores-poy-traba-heirofreno

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button