Ελλάδα

Μητσοτάκης: Θα γίνουμε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις

«Κοινό πρόβλημα της Ευρώπης» χαρακτήρισε τα παράνομα προγράμματα παρακολουθήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου συμμετέχει στην Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης.

«Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αλλά επιδιώκω μέσα στον επόμενο μήνα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την ελληνική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά υγιές».

Και, μιλώντας για το τρίπτυχο οικονομία – ενεργειακή κρίση – ακρίβεια, είπε:

«Το καταφέραμε μόνο και μόνο γιατί συνδυάσαμε την υψηλή ανάπτυξη με τη λογική δημοσιονομική πολιτική» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Bloomberg σχετικά με την επιρροή μια ενδεχόμενης αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει».

πηγή: creta24

mitsotakis-tha-ginoyme-proti-chora-stin-eyropi-poy-tha-apagoreysei-tis-paranomes-parakoloythiseis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button