Ελλάδα

Μητσοτάκης σε Μητροπολίτη Νουβίας: Είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων στο Σουδάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Νουβίας κ.κ Σάββα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Σουδάν.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Νουβίας ότι η ελληνική πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων που βρίσκονται στο Σουδάν.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους συνδράμει και να φροντίσει για τον απεγκλωβισμό τους μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ασφαλείας, σε συνεννόηση και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Βασικό μέλημα παραμένει η ασφάλεια των Ελλήνων στο Σουδάν» λέει το ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα ανησυχητικά εξελίσσονται στο Σουδάν με τις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), έχει ήδη εκδώσει το υπουργείο Εξωτερικών. «Το Υπουργείο Εξωτερικών από την πρώτη στιγμή που επιδεινώθηκε η κατάσταση ασφαλείας στο Σουδάν, λόγω των εκεί ενόπλων συγκρούσεων, εξέδωσε αμέσως Ανακοίνωση με την οποία ζητήθηκε από τους Έλληνες που βρίσκονται στο Σουδάν να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ταυτόχρονα, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία μας στο Κάιρο η οποία έχει παράλληλη διαπίστευση στο Σουδάν, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Μητροπολίτη Νουβίας κ.κ.Σάββα. Επιπλέον ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Κάιρο επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Σουδάν (Χαρτούμ) και συμφωνήθηκε η παροχή βοήθειας από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ, για την ασφάλεια των Ελλήνων στο Σουδάν. Ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Κάιρο βρίσκεται σε επικοινωνία και με την Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στο Χαρτούμ.

https://creta24.gr/mitsotakis-se-mitropoliti-noyvias-pleyro-ton-ellinon-soydan/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button