Ελλάδα

Νέα απάτη με δήθεν email από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.- «Μην ανοίγετε τα συνημμένα»

Για νέα απάτη προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ., με δήθεν email από τον αρχηγό του Σώματος.  

Το email που διακινείται περιλαμβάνει τα στοιχεία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, αλλά και τη σφραγίδα και την υπογραφή του. 

Επιπλέον, ο αποστολέας της εν λόγω επιστολής που διακινείται φέρεται να είναι ηλεκτρονική διεύθυνση η οποία μοιάζει με εκείνη του κέντρου επικοινωνιών του αρχηγείου, προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση πως το email προέρχεται από την ΕΛ.ΑΣ. 

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του αρχηγού της αστυνομίας, οι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από τις αρχές, για δήθεν υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

ΕΛ.ΑΣ.: Μην ανοίγετε τα συνημμένα  

Το email αυτό είναι «καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν- παραπλανήσουν τους πολίτες», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο email. Επίσης, επισημαίνει ότι όσοι το λάβουν δεν θα πρέπει να ανοίξουν τα συνημμένα αρχεία, προκειμένου να αποφύγουν την προσβολή από κακόβουλο λογισμικό. 

Το νέο απατηλό email που διακινείται

Νέα απάτη με δήθεν email από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.- «Μην ανοίγετε τα συνημμένα» Facebook Twitter

πηγή: lifo

now/greece/nea-apati-me-dithen-email-apo-ton-arhigo-tis-elas-min-anoigete-ta-synimmena

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button