Ελλάδα

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού»: Έλεγε ότι κούραρε Μητσοτάκη, Ναδάλ -Μαρτυρίες θυμάτων

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του «ψευτογιατρού» του 66χρονου Έλληνα φυσιοθεραπευτή και του 72χρονου Γερμανού γιατρού, που κατηγορούνται για την απάτη σε βάρος τουλάχιστον 15 ασθενών που έπεσαν στην «παγίδα» τους και πέντε εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ονόματα πρωθυπουργών, γνωστών αθλητών και εστεμμένων βασιλιάδων που δήθεν χρησιμοποίησαν, με θεαματικά αποτελέσματα, την προτεινόμενη θεραπεία για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας – με υποτιθέμενα πεπτίδια και βλαστοκύτταρα σε ενέσιμη μορφή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι κατηγορούμενοι επικαλούνταν τα ονόματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ράφα Ναδάλ και του Νόβακ Τζόκοβιτς για να πείσει τους ασθενείς.

«Υποσχόταν, λοιπόν, ότι είχε την άμεση λύση ήταν μάλιστα και προσωπικός γιατρός του Μητσοτάκη. Δεν το γνωρίζαμε απόλυτα, αλλά φαινόταν ένας άνθρωπος που ήταν μεγάλος σε ηλικία, αλλά ήταν πολύ καλά, φαινόταν καλά», είπε ένα από τα θύματα του «ψευτογιατρού» στο Mega.

«Και έλεγε ότι “χάρη σε εμένα είναι καλά και είναι καλύτερα από όλους τους πολιτικούς και τον βλέπετε διότι είμαι προσωπικός γιατρός του”. Μας το έλεγε, όχι βέβαια ότι το ξέρω, ότι είναι έτσι, αυτό αποκλείεται να είναι. Είναι δυνατόν να είναι; Ο άνθρωπος ήταν ένας ψεύτης, ένας απατεώνας, ένας άθλιος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Θύμα «ψευτογιατρού»: Διαπίστωσα ότι ήταν απάτη, δεχόμουν απειλές

Ένα από τα θύματα του «ψευτογιατρού» μίλησε στο Live News, αναφέροντας ότι κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και τότε άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.

«Άρχισαν να το ψάχνω περισσότερο, άρχισα να βλέπω πράγματα και θάματα και εγώ ο ίδιος διαπίστωσα ότι είναι απάτη. Μάλιστα, τον έφερα σε δύσκολη θέση, ήρθε στο σπίτι μου και μου έβαλε κάποια χρήματα στην τράπεζα αλλά μετά εξαφανίστηκε. Εγώ δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα τότε. Μάλιστα, άλλαξα και το τηλέφωνό μου. Ότι “να τον αφήσω ήσυχο γιατί θα με βρουν στα θυμαράκια”.

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού»: Βαρύτατες διώξεις

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και απάτη (κατ’ εξακολούθηση και οι δύο τελευταίες), ενώ ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται στα χέρια Ανακριτή για τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

Η αποδιδόμενη εγκληματική δράση εις βάρος των δύο κατηγορουμένων που φαίνεται να ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009, επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα, και είχε περιουσιακό όφελος άνω των 900.000 ευρώ. Στην προσπάθειά τους δε, να γίνουν πειστικοί έφθαναν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι επειδή η συγκεκριμένη θεραπεία ήταν τόσο αποδοτική ερχόταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών, αλλά και να αμφισβητήσουν τις ήδη διαγνωθείσες παθήσεις των ασθενών.

Ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, συνήθως, σε προχωρημένο στάδιο, και άλλες νευρολογικής φύσεως παθήσεις, πείστηκαν να υποβληθούν σ’ αυτή τη θεραπεία, διακόπτοντας τις φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθούσαν μέχρι τότε, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εκτιμάται ότι η διακοπή αυτή συνέδραμε στο να επισπευσθεί η επέλευση του θανάτου του ασθενούς.

Φαίνεται δε πως ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής – που άλλοτε συστηνόταν ως φυσίατρος ή νευρολόγος κι άλλοτε με την πραγματική του ιδιότητα- ήταν τόσο πειστικός που ασθενείς όχι μόνο μετέβαιναν με δικά τους έξοδα στο ιατρείο του 72χρονου Γερμανού γενικού γιατρού (συστηνόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος) στην περιοχή της Στουτγάρδης για να υποβληθούν σε εξέταση και να λάβουν την έγκριση για την έναρξη της δήθεν θεραπείας, η οποία ξεκινούσε με την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Φιαλίδια με αμινοξέα και αμπούλες… γλυκόζης

Στην πραγματικότητα όμως οι ενέσεις που αναλάμβανε να κάνει ο Έλληνας φυσιοθεραπευτής ήταν-σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Αστυνομία- φιαλίδια με αμινοξέα «που δεν κάνουν ούτε καλό ούτε κακό», ενώ οι υποτιθέμενες ενέσεις βλαστοκυττάρων φαίνεται πως ήταν αμπούλες γλυκόζης.

Ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των παθόντων, τα φιαλίδια χρεώνονταν από 200 έως 300 ευρώ το καθένα, ενώ οι ενέσεις με τα δήθεν βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ, ανά δόση.

Πώς ξεκίνησαν οι έρευνες για τη νέα υπόθεση «ψευτογιατρού»

Αναφερόμενος στο χρονικό της υπόθεσης, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Σταύρος Κεσελίδης, επισήμανε ότι οι αστυνομικές έρευνες ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2020 από το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, όταν ο αδελφός ενός εκ των θυμάτων που κατέληξε, κατήγγειλε τη δράση τους. Όπως διευκρίνισε ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ, αυτός δεν ήταν ο πρώτος χρονικά καταγεγραμμένος θάνατος, καθώς είχαν προηγηθεί σε προγενέστερο στάδιο κι άλλοι θάνατοι.

Ο κ. Κεσελίδης ανέφερε ότι ο 66χρονος, κάτοικος Αθηνών – που εξεταζόμενος ως ύποπτος στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προκαταρκτικής εξέτασης αρνήθηκε όσα του αποδίδονται – είχε καταγγελθεί το 2016 για ανάλογη απάτη. «Είχε υποβληθεί τότε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατέστη κατηγορούμενος και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του», σημείωσε ο κ. Κεσελίδης. Αυτό δεν πτόησε όμως τον «ψευτογιατρό» που συνέχισε την αναζήτηση θυμάτων μέχρι το τέλος του 2021 οπότε καταγγέλθηκε από το τελευταίο θύμα. «Διατήρησε το φυσιοθεραπευτήριό του μέχρι και το 2022 και συνέχισε να κάνεις συνεδρίες» σημείωσε ο ταξίαρχος, ενώ ερωτηθείς για τη γνωριμία του με τον συγκατηγορούμενό του γιατρό ανέφερε ότι γνωρίστηκαν μέσω της Ελληνογερμανίδας συζύγου του 66χρονου. Ο 72χρονος Γερμανός φέρεται να είχε αποκτήσει ΑΦΜ στην Ελλάδα παράσχοντας ακόμη και υπηρεσίες στο χώρο εργασίας του φυσιοθεραπευτή.

πηγή: lifo

now/greece/nea-ypothesi-pseytogiatroy-elege-oti-koyrare-mitsotaki-nadal-martyries-thymaton

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button