Ελλάδα

Ορκωτοί λογιστές στην Κιβωτό του Κόσμου – Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του π. Αντώνιου

Ορκωτούς λογιστές και δικηγορικό γραφείο για έλεγχο φέρνει στην Κιβωτό του Κόσμου το νέο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης, εν μέσω των καταγγελιών κακοποίησης που έρχονται στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το νέο Δ.Σ., πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Η ανακοίνωση του νέου Δ.Σ.:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της “Κιβωτού του Κόσμου”, αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου.

«Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο. Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της “Κιβωτού του Κόσμου”. Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών. Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις».

Ανοίγουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου

Στο μεταξύ, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεκινά έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων τα οποία εμπλέκονταν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ο τρόπος κτήσης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα απόκτησής τους, αλλά και το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Σημειώνεται πως τα χρήματα της δομής προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η οργάνωση είχε έσοδα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι αρμόδιοί της. Στο τέλος κάθε χρόνου, μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ εν μέσω παρακλήσεων των δομών για επιπλέον δωρεές ώστε να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα.

https://www.lifo.gr/now/greece/orkotoi-logistes-stin-kiboto-toy-kosmoy-anoigoyn-oi-trapezikoi-logariasmoi-toy-p

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button