Ελλάδα

Ο Γ. Μαρακάκης στον ΣΚΑΪ Κρήτης για τα Τέμπη: «Δεν μπορούν να υπάρχουν τρεις και τέσσερις αλήθειες- Περισσεύει η αλαζονεία»

«Η τραγωδία στα Τέμπη έχει πλήξει πολύ το εθνικό αίσθημα εμπιστοσύνης. Οι οικογένειες των θυμάτων παλεύουν να αποκαταστήσουν αυτή την εμπιστοσύνη, αναζητώντας δικαιοσύνη, ίσως μέσω της τιμωρίας, γιατί βλέπουμε ότι καθημερινά αυτό το μπάχαλο εκεί έξω συνεχίζεται. Έχω την αίσθηση ότι η περίπτωση των Τεμπών θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά και ίσως αποτελέσει τον οδηγό για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις εφεξής» ανέφερε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και την Ελένη Βακεθιανάκη ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση, σήμερα, ενός χρόνου από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων.

Εκπροσωπώντας οικογένειες θυμάτων και τραυματίες, ο κ. Μαρακάκης σχολίασε το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «δεν είμαστε ικανοποιημένοι καθώς δεν έγινε εις βάθος έρευνα, αλλά μια πολύ επιφανειακή αντιμετώπιση αρκετών ζητημάτων που πραγματεύεται και η ποινική διαδικασία. Υποτίθεται ότι ερευνώνται ποινικές ευθύνες υπουργών και πολιτικών προσώπων, συνεπώς θα έπρεπε να γίνονται πιο στοχευμένες ερωτήσεις. Δεν μπορούν να υπάρχουν τρεις και τέσσερις αλήθειες. Περισσεύει η αλαζονεία, η υποκρισία και σε κάποια σημεία θα έλεγα ότι δικαιώνονται όσοι κάνουν λόγο, αν όχι για συγκάλυψη, για πράγματα που μπαίνουν κάτω από το χαλί».

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης

Σχετικά με τη συλλογή υπογραφών, που ήδη φτάνουν σχεδόν τις 800.000 για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων, ο κ. Μαρακάκης έκανε λόγο για πολύ σημαντικές ευθύνες, και ποινικές, ανθρώπων που έχουν περάσει από το πολιτικό προσκήνιο, τονίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι στην ποινική διαδικασία για τα Τέμπη, που αφορά στην ανάκριση, υπάρχουν πολύ ταχείς ρυθμοί, σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις εθνικών τραγωδιών οι οποίες παραπέμφθηκαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση στα ποινικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μαρακάκη, μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να κλείσει η ανάκριση και οι κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε δίκη, με τον νέο νόμο ότι σε κακουργηματικές διώξεις θα γίνονται κατευθείαν παραπομπές ενώ αρχές καλοκαιριού θα αρχίσει η εκδίκαση του ποινικού σκέλους. Σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία ερευνά την περίφημη «Σύμβαση 717» για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, ο κ. Μαρακάκης εκτίμησε ότι θα ασκήσει διώξεις.

https://creta24.gr/o-g-marakakis-ston-skai-kritis-gia-ta-tebi-den-boroun-na-yparchoun-treis-kai-tesseris-alitheies-perissevei-i-alazoneia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button