Ελλάδα

Ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης απαντά για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό: Είναι led, περισσότερο φως αλλά και περισσότερη οικονομία

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης απάντησε για τον εορταστικό στολισμό και τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια στον δήμο της Αθήνας.

«Όλος χριστουγεννιάτικος στολισμός και φωτισμός της πόλης είναι led, που σημαίνει πολύ περισσότερο φως αλλά και περισσότερη οικονομία. Συνδυάζεται με ένα άλλο έργο. Αντικαθιστούμε τα 45.000 ηλεκτροφωτιστικά της πόλης επίσης με led» δήλωσε ο Κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων εκτίμησε ότι «θα ξεπεράσουμε τον στόχο του υπουργείου για εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς να κλείσουμε το φως σε καμία γειτονιά της Αθήνας».

Περί απαγόρευσης τροφοδοσίας από 9 το πρωί με 9 το βράδυ

Για την τροφοδοσία των καταστημάτων και την φορτοεκφόρτωση, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «θέλουμε τροφοδοσία όχι ασυδοσία» και ότι «η Αθήνα δεν είναι αποθήκη». Διευκρίνισε πάντως πως ήδη υπάρχει ένα ωράριο για όλη την πόλη και ένα για το τρίγωνο της πόλης.  «Η πρόταση της απαγόρευσης φορτοεκφόρτωση από 9 το πρωί με 9 το βράδυ σε όλη την πόλη δεν λειτουργεί τιμωρητικά για τους εμπόρους, αλλά εξασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών. Η Αθήνα δεν είναι αποθήκη, ο εφοδιασμός των καταστημάτων μπορεί να γίνεται τη νύχτα όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως τόνισε πως υπάρχει μια «τρελή» διαδικασία γιατί ο Δήμος εισηγείται, η Περιφέρεια αποφασίζει για όλη την πόλη, αλλά για το τρίγωνο υπεύθυνο είναι το υπουργείο! 

Για προσβασιμότητα ΑμεΑ

Τέλος αναφέρθηκε και στην προσβασιμότητα των ΑμΕΑ στην πόλη της Αθήνας τονίζοντας: «Σε όλη την Αθήνα έχουν φτιαχτεί 52 δρόμοι με νέα πεζοδρόμια, 583 ράμπες και συνεχίζουμε σε 4 νέα μέτωπα» είπε ο Κ. Μπακογιάννης. Ταυτόχρονα έχουν τοποθετηθεί «αισθητήρες για παράνομο παρκάρισμα σε ράμπες σε 800 γωνίες στην πόλη που ειδοποιεί αμέσως τη δημοτική αστυνομία».

Τόνισε πως όταν ξεκίνησε η θητεία του το 2019 τα σχολεία δεν είχαν εξασφαλισμένη πρόσβαση για ΑμΕΑ. Επίσης είπε πως έχουν 24 εκατομμύρια ευρώ για τα πεζοδρόμια. 

πηγή: lifo

now/greece/o-dimarhos-mpakogiannis-apanta-gia-ton-hristoygenniatiko-stolismo-einai-led-perissotero

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button