Ελλάδα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί rapid test για κορωνοϊό και γρίπη

Την ανάκληση rapid test για τον κορωνοϊό και τη γρίπη ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, ενώ επίσης απαγόρευσε τη διακίνηση προϊόντος που προωθείται ως αντισηπτικό. 

Η απόφαση του ΕΟΦ για ανάκληση αφορά το τεστ SARS-CoV-2/Flu A/ Flu B Saliva Antigen Rapid Test (Colloidal Gold Method). Η κινεζική Guangzhou Yunrui Medical Technology είναι η κατασκευάστρια εταιρεία και στην ελληνική αγορά διατίθεται από τις Health Protext και 4cast Logistics. 

Το εν λόγω προϊόν διαπιστώθηκε ότι δεν πληροί τις διατάξεις της νομοθεσίας «Περί In Vitro Διαγνωστικών Ιατροτεχνολογικών προϊόντων», σύμφωνα με τον Οργανισμό. Έτσι, οι διανομείς του συγκεκριμένου rapid test οφείλουν να το αποσύρουν αμέσως από την αγορά. 

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης αντισηπτικού

Με άλλη απόφασή του, ο ΕΟΦ απαγόρευσε τη διακίνηση και διάθεση του προϊόντος Tork Alcohol Gel Hand Sanitizer. 

Το προϊόν αυτό δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό, επισημαίνει ο Οργανισμός. Για αυτό τον λόγο, η εταιρεία Essity Hellas και όποια άλλη το διακινεί «οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
 

https://www.lifo.gr/now/greece/o-eof-anakalei-rapid-test-gia-koronoio-kai-gripi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button