Ελλάδα

Πάτρα: 600 περιστατικά στο νοσοκομείο το τριήμερο – Μέθη, μικροτραυματισμοί και αναπνευστικά

Περί τα 600 περιστατικά κλήθηκαν να διαχειριστούν οι υγειονομικές Αρχές της Πάτρας το τριήμερο του καρναβαλιού, με  τα περισσότερα, περίπου 300, να καταγράφονται το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το pelop.gr, η πλειοψηφία αφορούσε περιστατικά μέθης και ακολουθούν οι μικροτραυματισμοί, τα αναπνευστικά, η χρήση ουσιών αλλά και οι κρίσεις πανικού. 

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ενημέρωσε πως η εικόνα στα νοσοκομεία ήταν η εξής: 

  • Στα δύο νοσοκομεία, «Άγιο Ανδρέα» και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, πέρασαν συνολικά από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) πάνω από 400 περιστατικά τα οποία δεν ήταν μόνο από το καρναβάλι. Από το καρναβάλι μεταφέρθηκαν περιστατικά μικροτραυματισμών, χρήσης ουσιών, κ.ά. Ειδικότερα, τη νύχτα της Κυριακής μεταφέρθηκαν στο χειρουργικό ΤΕΠ του «Αγίου Ανδρέα» 15 περιστατικά και άλλα τόσα, την ίδια μέρα, στο χειρουργικό ΤΕΠ του ΠΓΝΠ.
  • Περιστατικά μεταφέρθηκαν και στα δύο Κέντρα Υγείας (Αγίου Αλεξίου και Ζαρουχλεΐκων) κι έτσι δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα τα νοσοκομεία.

Οι εισαγωγές ήταν περιορισμένες, ωστόσο, και δεν ξεπέρασαν τις τέσσερις.

«Στα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να προσθέσουμε ότι λειτούργησαν πολύ καλά και τα όμορα νοσοκομεία, Πύργου, Αγρινίου και Μεσολογγίου. Είχαμε συνεννοηθεί να αποφύγουν τις διακομιδές το τριήμερο ώστε και τα νοσοκομεία της Πάτρας σαν μην έχουν επιπλέον φόρτο αλλά και το ΕΚΑΒ να έχει διαθέσιμες τις μονάδες του για την Πάτρα» εξήγησε. 

«Το βασικό είναι ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός που κάναμε πέτυχε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου. Όποιος χρειάστηκε βοήθεια την είχε άμεσα. Όλα τα μέτωπα λειτούργησαν ομαλά κι έτσι αποφύγαμε την γκρίνια. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε δημόσιες ευχαριστίες στον ΕΕΣ, στο τοπικό παράρτημα και στους εθελοντές του οι οποίοι λειτούργησαν άρτια οργανωμένα».

πηγή: lifo

now/greece/patra-600-peristatika-sto-nosokomeio-triimero-methi-mikrotraymatismoi-kai-anapneystika

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button