Ελλάδα

Πέθανε ο καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ Λάμπρος Μαργαρίτης

Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 68 χρόνων, ο ομότιμος καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ, κορυφαίος ποινικολόγος, Λάμπρος Μαργαρίτης.

Όσοι τον γνώριζαν, περιγράφουν πως μέχρι και την περασμένη εβδομάδα έδινε μάχες από τα δικηγορικά έδρανα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Σημαντικός σταθμός στην πορεία του ήταν πως, ως επικεφαλής νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, συμμετείχε στη σύνταξη του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Μαθητές του κάνουν λόγο για έναν χαρισματικό δάσκαλο.

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης είχε γεννηθεί το 1954 στα Βραγκιανά Καρδίτσας. Δίδασκε Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία στο ΑΠΘ, του οποίου ήταν επιστημονικός συνεργάτης από το 1980. Πριν από λίγο καιρό, πήρε τον τίτλο του ομότιμου, διατηρώντας τη διδασκαλία του στα μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου. Το επιστημονικό του έργο λαμπρύνει όλες τις νομικές βιβλιοθήκες. Ήταν διευθυντής σύνταξης του νομικού περιοδικού «Ποινική Δικαιοσύνη».

Η κηδεία του διακεκριμένου νομικού, θα τελεστεί από τον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας (Αγία Σοφία), αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 13:30, ενώ η σορός του εκλιπόντος θα εκτεθεί στην εκκλησία από τις 13:00.

πηγή: lifo

now/greece/pethane-o-kathigitis-nomikis-toy-apth-lampros-margaritis

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button