Ελλάδα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Φοιτητής: «Δεν μου δίνουν πτυχίο επειδή χρωστάω 105 ευρώ στην Εστία»

Ένας φοιτητής στη Θεσσαλία καταγγέλλει πως δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του επειδή έχει ένα χρέος της τάξης των 105 ευρώ στο Πανεπιστήμιο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο φοιτητής Λαυρέντης Κουρελάς περιγράει δεν του δίνουν το πτυχίο του, εάν πρώτα δεν εξοφλήσει την οφειλή του προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για τη χρήση δωματίου στη Φοιτητική Εστία. «Δεν έδιναν κλειδί σε φοιτητές γιατί δεν είχαν να πληρώσουν» καταγγέλλει ο φοιτητής επίσης υποστηρίζοντας πως υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Το ποσό που οφείλει, μετά από εκπτώσεις που έχουν γίνει, με βάση την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του, ανέρχεται σε 105 ευρώ.

Ο φοιτητής πρόσφατα έχασε τον πατέρα του, ενώ η μητέρα του έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό από εργατικό ατύχημα στα χωράφια. 

«Πρέπει να καταργηθεί ο κανονισμός που λέει να δίνεις 150 ευρώ για τα δίκλινα δωμάτια της Εστίας της Λάρισας και 400 ευρώ για τα μονόκλινα».

Το ζήτημα ανέδειξε ο ίδιος ο καταγγέλων υποστηρίζοντας πως δεν ζητάει να καλύψουν άλλοι το ποσό από δωρεές, αλλά τόνισε ότι στο επίκεντρο πρέπει να είναι το «χαράτσι» όπως το χαρακτήρισε για τους φοιτητές, που όπως είπε, πρέπει να καταργηθεί.

Ευχαρίστησε πάντως όσους ευαισθητοποιήθηκαν είτε μέσω των φοιτητικών συλλόγων είτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γ. Παπαδάκης είπε μάλιστα πως το θέμα θα τεθεί και σε ερώτηση στη Βουλή.

πηγή: lifo

now/greece/panepistimio-thessalias-foititis-den-moy-dinoyn-ptyhio-epeidi-hrostao-105-eyro-stin

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button